Hırsızlara karşı bagajı açık bırakarak önlem alıyorlar!

Yayın tarihi: 23 Aralık 2021 Perşembe 7:00 am - Güncelleme: 22 Aralık 2021 Çarşamba 5:27 pm

Amerika Birleşik Devletleri‘nde, son zamanlarda giderek artan bir hırsızlık sorunu var. Özellikle Kaliforniya bölgesinde, araçlara zarar vererek giren ve aracın içerisinde değerli eşya arayan hırsızlar, bölge sakinlerini canından bezdirdi.

2021 yılı içerisinde %35’e yakın bir oranda artan araç içi hırsızlık vakaları sonrası, bölgede yaşayan kimi insanlar bu duruma çare bulabilmek için ilginç bir yönteme başvurdu.

Bölgeden gelen fotoğraflarda, kimi araçların bagaj kapılarının ardına kadar açık bırakıldığı görüldüğü.

hırsızlık

Bu önleme başvuran araç sahiplerinden biri ile yapılan röportajda ilgili kişi, “Son zamanlarda artış gösteren ve her defasında da araçlara büyük zarar veren bir hırsızlık problemi söz konusu. Ben de aracımın içerisinde çalınmaya değer herhangi bir şey olmadığını gösterebilmek için bagaj kapağını bu şekilde açık bıraktım. Sonuçta, çalınacak bir şeyim olsa aracımın kapısını böyle açık bırakmam değil mi? İşte hırsızın da anlamasını istediğim şey bu, aracımda çalınacak hiç bir şey yok. Lütfen boş yere aracıma zarar verme.” sözlerini sarf etti.

 

Bu yöntem hırsızları ya da hırsızlık oranlarını azaltır mı bilinmez ancak San Francisco Polis Departmanı şefi Garret Tom, bu uygulamanın halk arasında yaygınlaşmasından endişeli. Böyle bir çözüm yolu olamayacağını belirten Tom, bu şekilde önlem aldığını düşünen vatandaşların araçlarında unutabilecekleri ve kişisel bilgilerinin yer aldığı evrakların kötü niyetli kişilerin eline geçebileceği ve bu da başlarına büyük belalar açabileceği konusunda uyardı.

Xiaomi 12 serisi, “çığır açan kamera” ile geliyor