Hırsızlar camiye dadandı! 15 gün içerisinde iki kez kayıt cihazı çalındı

Yayın tarihi: 11 Ağustos 2022 Perşembe 3:35 pm - Güncelleme: 11 Ağustos 2022 Perşembe 4:38 pm

Osmaniye’de bir cami dört yılda beş kez hırsızlığa uğradı. Son olarak 15 gün içerisinde hırsızlar iki kez güvenlik kamerasının kayıt cihazını çaldı. Cami cemaatinden bir vatandaş, “Süpürgemizi çaldılar, cereyanımızı çaldılar kameranın kablo mablo hiçbir şey kalmadı” dedi. 

Osmaniye’nin Yunus Emre Mahallesi’nde bulunan Halit Paşa Camisi’nde dört yılda beş kez hırsızlık olayı yaşandı. İlk hırsızlık 2018’de meydana geldi, ardından çeşitli tarihlerde iki kez daha hırsızlık yaşandı. Son 15 gün içerisinde 23 Temmuz 2022’de camiye giren hırsızlar, güvenlik kamerasının kayıt cihazını çaldı. Bir hayırsever camiye yeniden güvenlik kamerası cihazı aldı. Yeni alınan kayıt cihazı daha güvenli yüksek bir yere kondu. Ancak 7 Ağustos 2022 tarihinde camiye giren hırsızlar, yine güvenlik kamerasının kayıt cihazını çaldı.

“NE YAPACAĞIMIZI ŞAŞIRDIK”

Hırsızlık olaylarına tepki gösteren cami cemaatinden Halil İbrahim Sarıyiğit, şunları söyledi:

“Camimizde cereyanımız yok, cereyanı kestiler hırsızlar. Süpürgemizi çaldılar, cereyanımızı çaldılar kameranın kablo mablo hiçbir şey kalmadı. Dudun dibinde namaz kılıyoruz akşamları hiç cereyanımız yok devamlı buradayız içeride sıcak olduğu için şeyde çalışmadığı için vatandaş hep namazı dışarda kılıyor. 5 sefer camimiz soyuldu 15 gün arayla bugünlerde hepsini aldı, her şey bitti yani artık ne yapacağımızı şaşırdık.

“2 SEFER YAKALADILAR SERBEST BIRAKTILAR”

Biz burada gariban mahalleyiz, yoksuluz arkadaş, para toplayamıyoruz aramızda, yok paramız da yok şimdi ne yapacağımızı şaşırdık. Cereyanımız yok, ezanımız okunmuyor, ne yapacağız artık bilemiyoruz. Yardım bekliyoruz yetkililerden. Elektrikçi arkadaşlar bunu biraz da bizim katkımız olsun diye biraz da bağışlıyorlar. Bu durumda ne yapacağız. 15 bin lirayı biz kendimiz toplayamayız yani burada gariban arkadaşlarla nasıl toplayalım? Herkesin cebinde anca ekmek parası. Ne yapacağımızı şaşırdık artık bu 15 bin lirayı artık herkesten yardım bekliyoruz. 2 sefer yakaladılar onu da serbest bıraktılar artık bunun gereği yapılsın. Hırsızları bırakıp bırakıp kapıya koymasınlar.”

Hırsızlar depremzedelerin su sayaçlarına dadandı