Hiranur Vakfı’nın çocuk istismarı skandalıyla ilgili Aile Bakanlığı’ndan açıklama

Yayın tarihi: 7 Aralık 2022 Çarşamba 7:26 pm - Güncelleme: 7 Aralık 2022 Çarşamba 11:29 pm

İsmailağa grubuna bağlı Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızını altı yaşındayken ‘evlendirdiği’ ve yıllarca cinsel istismara maruz kalmasına sebep olduğu skandala ilişkin Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan açıklama geldi.

İsmailağa grubuna bağlı Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in, kızını 6 yaşında evlendirmesi ve yıllarca cinsel istismara maruz bırakması Türkiye gündemine oturdu. İstismar mağduru H.K.G.’nin evlendirildiği yaşta çekildiği öne sürülen fotoğraflara tepki yağdı. Türkiye’nin konuştuğu skandalla ilgili Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan açıklama geldi.

İlk olarak TELE1’in ulaştığı açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“BASIN AÇIKLAMASI

Bazı basın yayın organlarında yer alan “H.K.G’nin 6 yaşındayken cinsel istismara maruz kaldığı” yönündeki haberlere ilişkin aşağıdaki açıklamanın yapılması gereği duyulmuştur.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olarak tarafımızdan, İstanbul Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde “Çocuğun nitelikli cinsel istismarı” iddiasıyla açılan davaya müdahil olunmuştur.
Bakanlığımızca süreç yakından takip edilerek, bundan önce olduğu gibi ilerleyen dönemde de mağdura her türlü hukuksal destek verilecektir.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞI
Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği”

ÖMER ÇELİK’TEN AÇIKLAMA

Bakanlık’ın açıklamasının ardından iktidar cephesinden ikinci açıklama AKP Sözcüsü Ömer Çelik’ten geldi.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Ömer Çelik, mağdur H.K.G.’nin yanında olacaklarını ve hukuki süreci en yakın şekilde takip edeceklerini söyledi.
Çelik şu ifadeleri kullandı:

“Basın yayın organlarında bir çocuğun 6 yaşındayken cinsel istismara maruz kaldığı yönündeki haberleri çok yakından takip ediyoruz. Çocukların istismarını lanetliyoruz. Çocukların istismar edilmesi asla affedilmeyecek lanetli bir suçtur.

Mağdurun yanında olacağız ve her türlü desteği vereceğiz. Mağdur her kimse yanındayız; suçlu her kimse karşısındayız. Devam eden hukuki süreçte çocuklarımızın üstün yararının gözetileceğine eminiz. Hukuki süreci en yakın şekilde takip edeceğiz.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız da konuyla ilgili açıklama yapmış, İstanbul Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan davaya müdahil olmuştur…”