Hiranur Vakfı için müfettiş görevlendirildi!

Yayın tarihi: 8 Aralık 2022 Perşembe 1:35 pm - Güncelleme: 8 Aralık 2022 Perşembe 1:43 pm

İsmailağa tarikatına bağlı Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı H.K.G.’yi 6 yaşında imam nikahı ile ‘evlendirilmesi’ ile ilgili Bakan Ersoy, “Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün görevlendirdiği müfettiş göreve başladı, detaylı inceleme yapılıyor” dedi.

Hiranur Vakfı’ndan istismar savunması! “Aile içinde”

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile Çalışma Bakanı Vedat Bilgin, H.K.G.’nin ‘evlendirilmesi’ hakkında konuştu.

Ersoy, konuyu takip ettiklerini ve müfettiş görevlendirildiğini açıklayarak, “Olayı şiddetle kınıyorum, sorumluların tamamı en ağır cezayı almalıdır, Aile Bakanlığımız davaya müdahil oldu, Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün görevlendirdiği müfettiş göreve başladı, detaylı inceleme yapılıyor. Hassasiyetle konuyu takip ediyoruz” diye konuştu.

Ersoy’un bu açıklamaları sonrası iddiaların odağındaki Hiranur Vakfı için müfettiş görevlendirildiği anlaşıldı. Dün, TELE1’den Hude Gürbüz’e konuşan vakfın başkanı ise kendilerine yönelik iddiaları reddetmişti. Ancak vakıf başkanı Geylani Karaaslan, 6 yaşındaki kızını ‘evlendirdiği’ öne sürülen vakfın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in adının vakfın internet sitesinden kaldırılmasını yanlış bulduğunu belirtmişti.

Hiranur Vakfı kızını 6 yaşında “evlendiren” Gümüşel’i ‘temizledi’

Bakan Bilgin de konuyla ilgili, “Ortak insanlığımızın değerleri konusunda hiç birimiz taviz vermeyiz. Bu tür alçaklıklara müsamaha göstermeyiz. İlgili soruşturma ilgili kurumlar ve yargı tarafından yürütülüyor” dedi.

Bilgin şöyle devam etti:

“Alçakça insanlık dışı davranışlara TBMM’de ortak cevap verilmesi gurur verici tavırdır. Hiçbirimiz taviz veremeyiz, mazur gösteremeyiz. Göstermenin karşısında olmak mecburiyetindeyiz. Yargı tarafından sonuna kadar götürülmelidir. Susarsak insanlığımız yara alır diye düşünüyorum”