Hiranur Vakfı davasının ardından skandal sözlerle istismarı savundu! “Ben Bayburtluyum, bu bilinen ve yapılan bir şeydir”

Yayın tarihi: 9 Ekim 2023 Pazartesi 3:33 pm - Güncelleme: 9 Ekim 2023 Pazartesi 3:33 pm

6 yaşındaki kız çocuğunun evlendirilmesiyle ve istismara maruz kalmasıyla ilgili davada, Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği’nin (UCİM) açıklama yaptığı sırada bir kişi, “Öğretmeniyle evlenen bir çocuk, pardon bir genç kızın davasıdır” dedi.

H.K.G.’nin evlendirilmesiyle ilgili davanın duruşması sonrasında gerginlik çıktı. Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşma, saat 10.30’da başlarken önceki celsede Yusuf Ziya Gümüşel’in avukatı istifa etmişti. Gümüşel’in yeni avukatı savunma yapmak için süre talep etti. Kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanık avukatına savunma yapması için süre vererek duruşmayı 23 Ekim Pazartesi gününe erteledi.

Kızını istismara sürükleyen tarikatçı Yusuf Ziya Gümüşel mahkemeyi tehdit etti: Hesap vereceksiniz

“ÖĞRETMENİYLE EVLENEN ÇOCUKLAR VAR”

Duruşma sonrasında UCİM derneği açıklama yapmak istedi. Bu sırada bir kişi, bu açıklamayı bölerek, “Öğretmeniyle evlenen bir çocuk, pardon bir genç kızın davasıdır. Bunu böyle bilin. Ben Bayburtluyum, benim çocuğumu 6 yaşındayken Kur’an kursuna verdik, Kur’an’ı geçtiği için gelinlik giydirdik. Bu bilinen ve yapılan bir şeydir. Çocuk büyümüş 18 yaşına gelmiş aynı hocayla evlenme durumu olmuş. Neticesinde öğretmeniyle evlenen çocuklar var” dedi. Tepki gösteren kişi, polis tarafından uzaklaştırıldı.