Hindistanlı çiftçiden iktidar partisi milletvekiline tokat

Yayın tarihi: 9 Ocak 2022 Pazar 1:44 pm - Güncelleme: 9 Ocak 2022 Pazar 1:52 pm

Hindistan’da bir çiftçi iktidar partisi milletvekilini tokatladı. Tokat sonrası çiftçi korumalar tarafından olay yerinden uzaklaştırılırken vekil kendisine atılan tokat hakkında “Beni sadece sevgiyle okşadı” ifadelerini kullandı.

5 Ocak’ta Hindistan’ın Uttar Pradesh eyaletinde, iktidardaki sağ parti Bharatiya Janata Partisi’den (BJP) milletvekili Pankaj Gupta, bir çiftçi tarafından tokatlandı. Hindu sağının önemli isimlerinden biri olan Kalyan Singh’in doğum gününü kutlamak için düzenlenen etkinlik sırasında Pankaj Gupta’ya yaklaşan yaşlı bir çiftçinin vekile attığı tokat ülke genelinde gündem oldu.

Olayın ardından yaşlı adamın güvenlik görevlileri tarafından zorla uzaklaştırıldığı görülürken milletvekili Pankaj Gupta, çiftçinin kendisine “sevgiden dolayı tokat attığını” öne sürdü.

ZORLA AÇIKLAMA YAPTIRDI

Bu açıklamasıyla daha da alay konusu olan Gupta, Chhatrpal olarak tanımlanan çiftçiyi buldurtup kendisiyle poz verdirtti ve “bunun bir tokat değil, sadece sevgi” olduğunu söyletti. Chhatrpal, Gupta’yla düzenlediği basın toplantısında milletvekilini neden tokatladığı sorulduğunda, “Sahnede rahat bir şekilde oturduğundan, onun büyüğü olarak onu sevgiyle dürttüm” dedi.

13 yıllık doktor İsviçre’de kebapçıda çalışmaya başladı: Soğan soyuyorum ama daha huzurluyum