Hindistan’da sular durulmuyor

Yayın tarihi: 16 Temmuz 2022 Cumartesi 9:30 am - Güncelleme: 15 Temmuz 2022 Cuma 6:42 pm

 Önce Xiaomi’yi mercek altına alan daha sonra ise Vivo’ya göz dağı veren Hindistan şimdi de Oppo’ya ceza kesmeye hazırlanıyor.

Hindistan Oppo için kolları sıvadı. Hindistan hükümeti bu aralar Çinli firmalar üzerinde daha önce pek görülmemiş türden bir baskı uygulamaya başladı. Her ne kadar yazılı kanunlarına göre ülke içerisinde faaliyet gösteren yabancı şirketlerin, bu ülke içerisinde elde ettikleri kazançlarını dolar cinsinden yurt dışına göndermeleri bazı istisnalar dışında yasak olsa da, Hindistan bu kanunu uzun yıllardır oldukça yumuşatılmış bir halde uyguluyor ve firmalara bu konuda pek baskı yapmıyordu.

Bununla birlikte özellikle son dönemlerde adeta Çinli firmalara karşı böyle bir kanunun  varlığı hatırlanılarak neredeyse hiçbir yumuşatılma emaresi gösterilmeden uygulanmaya başlandı. İlk olarak Xiaomi mercek altına alınırken, geçtiğimiz hafta ise hükümetin Vivo’ya baskı uygulamaya başladığı anlaşıldı. Hint hükümetinin hedefindeki son isimse Oppo oldu.

hindistan

Gelen bilgilere göre diğer iki Çinli firmaya yöneltilen suçlamaların aynısı Oppo’ya da yöneltilirken, maliye bakanlığı personellerinin şirketin merkezinde arama yaptığı ve dosyalara el koyduğu konuşuluyor. Bu hamlenin ardından firmanın Hindistan temsilcilerinin de bakanlığa davet edildiği ve burada bir görüşme yapıldığı da gelen bilgiler arasında.

Yaşanan son gelişmelerden sonra Hindistan’ın Oppo’ya keseceği ceza tutarı da netleşiyor. Buna göre Hint hükümeti kanunlara aykırı hareket ettiğini düşündüğü en az 500 milyon dolar civarında bir ceza kesecek.

iPhone 12 satışları yasaklanıyor!