Hindistan’da Delta Plus alarmı: 40 kişide görüldü

Yayın tarihi: 23 Haziran 2021 Çarşamba 5:02 pm - Güncelleme: 23 Haziran 2021 Çarşamba 5:06 pm

Hindistan’da Delta Plus varyantı endişesi yaşanıyor. Federal sağlık sekreteri Rajesh Bhushan, ülkede şu ana dek 40 kişide görülen varyantın dünyada hızlıca yayılan Delta varyantından ‘daha bulaşıcı’ olduğunu söyledi.

Hindistan’da koronavirüsün Delta varyantının (B.1.617) ardından ortaya çıkan Delta Plus varyantının vaka sayısı 40’a yükseldi. Yetkililer ülkede Delta varyantından ‘daha bulaşıcı ve tehlikeli’ olduğu ifade edilen Delta Plus adlı yeni mutasyon görüldüğü bildirmişti.

Hindistan hükümeti tarafından yapılan yeni açıklamada, “Delta Plus varyantı Maharaştra, Kerala ve Madhya Pradesh’te görüldü. Şimdiye kadar 40 vaka tespit edildi. Önemli bir artış yok” denildi. Maharaştra, Kerala ve Madhya Pradesh’e yeni varyantının yayılmaması için kalabalıkların ve toplantıların yasaklanmasıyla beraber koronavirüse karşı alınan önlemlerin artırılması talimatı verildi.

Maharashtra’daki Hindistanlı sağlık uzmanlarına göre, Delta Plus ülkede üçüncü bir salgın dalgasını tetikleyebilecek. Öte yandan Hindistan’da açıklanan son verilere göre toplam koronavirüs vaka sayısı 30 milyon 28 bin 709’a ulaşırken corona virüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 390 bin 691 oldu.

DAHA BULAŞICI VE TEHLİKELİ

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Hindistan varyantının baskın tür haline geldiğini ve daha bulaşıcı olduğunu açıklamıştı. Yeni belirlenen Delta Plus varyantının ise Delta varyantından daha bulaşıcı ve tehlikeli olduğunu düşünülüyor.

TIKLAYIN – Türkiye’de Delta varyantı görülen kişi sayısı açıklandı

TIKLAYIN – ‘Delta varyantı virüsün ilk halinden yüzde 100 daha bulaşıcı’