Hindistan uzay istasyonu çok amaçlı kullanılacak

Yayın tarihi: 17 Haziran 2019 Pazartesi 2:23 pm - Güncelleme: 17 Haziran 2019 Pazartesi 2:23 pm

Neredeyse bütün devletlerin yarıştığı bir ortamda Hindistan uzay istasyonu önemli bir gelişme olarak görülebilir. NASA gibi devasa kuruluşların yarıştığı günümüz dünyasında, uzay istasyonları genellikle bir durak olarak görülüyor. Hindistan, kendi uzay istasyonu sayesinde zorlu görevleri başarılı bir şekilde yerine getirecek.

Şu an için mevcut bulunan uluslararası uzay istasyonu, daha çok Amerika’nın güdümünde çalışıyor. Özelde bakıldığında ise ağırlıklı olarak NASA etkisi bulunan uluslararası uzay istasyonu, alternatif arayan devletler için bir çare olmuyor. Bu nedenle Hindistan gibi ülkeler kendi uzay istasyonlarını kurmak istiyor.

İnsanlığın uzaya yerleşmesi için önemli bir aşama olan uzay istasyonları, Hindistan tarafından da keşfedildi. Zorlu ay görevlerini yerine getirmek isteyen ve güneş sistemindeki diğer gezegenlere ulaşmak için uzay istasyonu kullanmak isteyen Hindistan, bunun için ilk adım olarak kendi yazılımını kullanmayı tercih ediyor.

Hindistan’ın uzay ajansı, bugün Gaganyaan adı verilen ilk uzay görevi ile 2022 yılında uzay istasyonunda çalışmalarını yürütmek istiyor. Bu tarih özellikle seçildi. Hindistan’ın, İngiltere’den bağımsız olmasının 75. yıl dönümü olan bu tarih, büyük bir önem arz ediyor.

Son olarak Hindistan tarafından yapılacak bu yeni istasyon, sadece büyük uzay görevleri için kullanılmayacak. Aynı zamanda iklim değişiklikleri ve çeşitli gözlemlerin yapılmasında da bu uzay istasyonlarından yararlanılması planlanıyor.

Google 2012’den beri tüm dünyada bunu ölçüyormuş!