Hindistan: Pakistan’a kazayla füze fırlattık

Yayın tarihi: 11 Mart 2022 Cuma 6:12 pm - Güncelleme: 11 Mart 2022 Cuma 6:13 pm

Hindistan‘dan Pakistan’a 9 Mart tarihinde teknik arızadan kaynaklı olarak füze fırlatıldığı söylendi.

Hindistan’da Narendra Modi hükümetinden Pakistan’a “teknik bir arıza” nedeniyle füze fırlatıldığı açıklandı. Hükümetten bugün yapılan açıklamada, rutin bakım sırasında “teknik bir arıza” nedeniyle Pakistan’a yanlışlıkla bir füze ateşlendiği belirtildi.

Açıklamada, “9 Mart 2022’de rutin bir bakım esnasında yaşanan teknik bir arıza, Pakistan’a yanlışlıkla bir füzenin ateşlenmesine neden oldu. Füzenin Pakistan’ın bir bölgesine düştüğü öğrenildi. Olay son derece üzücü olmakla birlikte, kaza nedeniyle can kaybının olmaması da sevindirici” denildi.

Dünyayı sarsan gelişme: Tansiyon yine yükseldi

PAKİSTAN: BU BARİZ İHLALİ ŞİDDETLE KINIYORUZ

Pakistan Silahlı Kuvvetleri’nden yapılan açıklamada da olay doğrulandı. 9 Mart’ta yaşanan olaya ilişkin açıklamada, Hindistan’dan bir silahsız süpersonik füzesinin atıldığının tespit edildiği, söz konusu füzenin sivil hava uçuşlarını tehlikeye attığı belirtildi. Açıklamada, “Bu bariz ihlali şiddetle kınıyoruz ve gelecekte bu tür olayların tekrarlanması olasılığına karşı uyarıda bulunuyoruz” denildi.

Sınır komşuları Hindistan ve Pakistan arasında 2005 yılında “balistik füzelerin uçuş testinin ön bildirimi” ile ilgili anlaşma imzalanmış, anlaşmayla her iki ülkenin de yapacağı uçuş testlerinden en az üç gün önce birbirlerini haberdar etmeleri konusunda mutabakata varılmıştı.