Hindistan Ay’a gitmeyi tekrar denemek istiyor

Yayın tarihi: 22 Temmuz 2019 Pazartesi 4:27 pm - Güncelleme: 22 Temmuz 2019 Pazartesi 4:29 pm

Hindistan Yakıt sızıntısı nedeniyle Ay yüzeyine ulaşamayan Chandrayaan-2 uzay aracı revize edilmeye çalışılıyor. İşte uzay çalışmaları için önemli gördüğümüz haberimizin detayları.

Hindistan Ay’a gitmeyi bu hafta planlıyor. Chandrayaan-2 ismindeki bu uzay aracı birçok teknik aksaklıkla karşı karşıya kalmıştı. Yakıt sızıntısı ile birlikte artık Ay görevinin ertelenmesine karar verildi. Hindistan Uzay Araştırmaları Örgütü Ay yüzeyine ulaşmaları için hiçbir problem kalmadığını söyledi.

Hindistan için ulusal bir gurur kaynağı haline gelen Ay yüzeyine uzay aracı gönderme çalışmaları hızla devam ediyor. Eğer Hindistan bu görevi başarılı bir şekilde gerçekleştirirse; ABD, Rusya ve Çin gibi ülkelerden sonra Ay yüzeyine uzay aracı gönderen 4. ülke olacak. Bu bile ülke için çok büyük bir gurur kaynağı.

 

 

Hindistan’ın Ulusal Uzay Ajansı, uzay çalışmalarının tehlikeli olduğuna da vurguda bulundu. Bugüne kadar uzay ile ilgili yapılan yolculuklarda, birçok insanın öldüğünü ve bunu dikkate almaları gerektiğini söyledi.

 

Hindistan uzay istasyonu çok amaçlı kullanılacak

 

Ülkenin başbakanı Narendra Modi, 2022 yılına kadar mürettebatlı bir uzay görevi başlatmak istediklerini ifade etti ve bunu hem ticari hem de uluslararası kuruluşlarla yapabileceklerini söyledi. Chandrayaan-2 uzay aracı, 1 yıl boyunca ay içerisinde dolaşacak ve görüntüleri Dünyaya aktaracak. Peki sizce de Hindistan gibi ülkelerin Ay görevleri ne ifade ediyor? Fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.

 

 

Hindistan’da 6.1 büyüklüğünde deprem