Hillary Kasırgası Kaliforniya’ya ilerledi: Araçlar sular altında sürüklendi!

Yayın tarihi: 21 Ağustos 2023 Pazartesi 2:32 pm - Güncelleme: 21 Ağustos 2023 Pazartesi 2:32 pm

Hillary Kasırgası’nın etkisi altında bulunan ABD’nin Kaliforniya eyaletinin güneyinde sular altında kalan araçlar sürüklendi.

Hillary Kasırgası, Amerika Birleşik Devletleri’nin Kaliforniya eyaletinin güneyini etkisi altına aldı. Kaliforniye Eyaleti Ulaşım Departmanı, San Diego ve civarında selleri meydana geldiğini duyurdu.

Kaliforniya Valiliği de, “Hilary Kasırgası, Güney Kaliforniya’ya ulaştı. Vali Newsom etkilenen topluluklar ve kurtarma çalışmalarına öncülük eden ilk müdahale ekipleriyle bir araya geldi. Vali ayrıca acil durum ilanı kapsamındaki ilçe sayısını da artırarak daha fazla topluluğun müdahale ve toparlanma için ihtiyaç duydukları destek, hizmet ve kaynaklara erişebilmesini sağladı” açıklaması yaptı.

DÜN OHAL İLAN EDİLMİŞTİ

Dün eyaletin güneyinde olağanüstü hal (OHAL) ilan eden Vali Newsom, San Francisco’nun doğusundaki Mono ilçesini de OHAL’e dahil etti.

Öte yandan ABD Ulusal Hava Durumu Servisi (NWS), gerekmedikçe seyahat edilmemesi ve çökme tehlikesinin olduğu otoyollardan uzak durulması çağrısında bulundu.