Hilal Kaplan’ın TRT’ye atanmasına tepki yağdı!

Yayın tarihi: 14 Temmuz 2021 Çarşamba 11:24 am - Güncelleme: 14 Temmuz 2021 Çarşamba 2:32 pm

TRT’de genel müdür ve yönetim kurulu başkanı değişti. Üye sayısı 7’den 9’a çıkarılan yönetim kuruluna Hilal Kaplan Öğüt de girdi. Karar sosyal medyada tepki topladı, bir kullanıcı “İyi bir Pelikan olursanız, TRT’yi bile yönetebilirsiniz” dedi.

TRT’nin yönetim yapısı değişti, genel müdürlük ve yönetim kurulu başkanlığına yeni isimler getirildi. Kurumun Yönetim Kurulu üye sayısı 7’den 9’a çıkarıldı. Sabah yazarı Hilal Kaplan Öğüt de yönetim kuruluna atandı.

AKP’ye yakınlığıyla bilinen Kaplan’a TRT’de görev verilmesi sosyal medyada tepkilere neden oldu. Kullanıcılar tepkilerini ‘#Pelikan’, ‘#TRT’ye’ etiketi altında gösteriyor. Karara AKP’ye yakınlığıyla bilinen yazar Hacer Haniç tepki gösterdi.

AKP’Lİ HANİÇ’İN TEPKİSİ: ERDOĞAN, HİLAL KAPLAN’I NUFÜSUNA ALSIN

Başkanlık sisteminin anlatıldığı ‘Yeni Anayasa Cumhurbaşkanlığı Sistemi Yeni Türkiye’ isimli kitabın da yazarı olan Haniç, Kaplan’ın atanmasını ‘iletişim intiharı’ olarak niteleyip Erdoğan’a seslendi, “Cumhurbaşkanımız Hilal Kaplan’a kıymet veriyorsa, önemsiyorsa nüfusuna alsın, evlat edinsin” dedi.

2018 yılında AK Parti’den milletvekili aday adayı da olan Haniç’in şunları yazdı: “Hilal Kaplan. Tepki çekileceğini bile bile TRT yönetim kuruluna atanıyor. Yanlış anlamayın tepki derken sol cenah gelmesin aklınıza, iktidarı belirleyen kesimden bahsediyorum. Ardı ardına yaşanan iletişim intiharları… zarara rızalı gitmektir bu… Hilal Kaplan’ın TRT yönetim kuruluna atanmasını Kemal Kılıçdaroğlu mu talep etti? Hilal Kaplan korona olduğunda onu ilk arayan ve geçmiş olsun dileklerini ileten Kılıçtaroğlu’ndan bahsediyorum. Hilal Kaplan TRT yönetim kuruluna atandı ise muhalefet sevinsin…

Koskoca ‘Türkiye Cumhuriyeti’nde devlet kurumlarına atayacak işinin ehli, yıpranmamış isimler bulunamıyor mu ki tepki çeken isimler dönme dolap gibi milletin gözüne sokuluyor. Devlet kurumları birilerini aklamanın, istihdam etmenin yeri değildir. Şikayet edip ‘sol’u sollamak… Cumhurbaşkanımız @RTErdogan Hilal Kaplan’a kıymet veriyorsa, önemsiyorsa nüfusuna alsın, evlat edinsin… Bu ve benzeri durumlara yapılacak açıklama bu kadar basit. Tarafgirliğin dibine batıp muhalefete durum üstünlüğü kazandırmış birini TRT kurumuna atamanın mantığı nedir? Attığım tweetler, değindiğim konular kişisel görüşlerim değil toplumun ortak vicdanının sesidir. AK Parti’de bir yere gelmek isteseydim yalakalığı tercih eder, AK Parti hükümetine zarar veren hatalara sessiz kalarak ve politik davranarak rıza göstermiş olurdum…”

İYİ PARTİLİ YILDIZ: NETFLİX OLSA İPTAL EDERDİM AMA…

Gazeteci Çağlar Tekin, kararı sosyal medya hesabından, “Pelikangillerden Hilal Kaplan… Koronaya karşı burnumuza tereyağı sürmek gibi cin fikirleri olan bir ablamız… Kendisi bu parlak zihni değerlendirilmiş Rejimin arpalık saydığı TRT’de…” diye eleştirirken, İYİ Partili Taylan Yıldız, “Netflix yönetim kuruluna @hilal_kaplan atansa üyeliğimi iptal ederim ama TRT üyeliğimi iptal edemiyorum. Yılda 100 TL veriyorum zorunlu. Siz de veriyorsunuz…” ifadelerini kullandı.

Bir sosyal medya kullanıcısı çift maaşlara göndermede bulunarak, “Hilal Kaplan yeni maaşınızı tebrik ederim. Her maaş gönülden bir dua..” diye yazdı. Bir başka kullanıcı ise, Kaplan’ın eski ABD Başkanı Donald Trump’la yaşadığı diyaloğu hatırlatarak, “Amerika’nın gelmiş geçmiş en aptal en despot başkanının bile Hilal Kaplan’ın nasıl bir trol olduğunu anlamıştı. Şimdi o Trolü TRT’ye yönetim kurulu üyesi yapmışlar TRT’ye zorunlu olarak verdiğim verginin başta malum zat olmak üzere bunun gibilere zehir zıkkım HARAM olsun!” dedi.

İşte Kaplan kararına sosyal medyadan tepkiler:

 

TRT’de yönetim değişti, Hilal Kaplan yönetim kuruluna atandı