Hilal Kaplan: Yargılanırsak da yargılanırız sıkıntı yok

Yayın tarihi: 15 Haziran 2022 Çarşamba 4:27 pm - Güncelleme: 15 Haziran 2022 Çarşamba 4:53 pm

Yandaş Sabah yazarı Hilal Kaplan, katıldığı bir TV programında ‘yargılanacaksınız’ söylemine ilişkin konuşarak, “Yargılanırsak da yargılanırız. Sıkıntı yok. Bu dünya gerçek değil” dedi.

Yandaş Hilal Kaplan, Haber Global’de Buket Aydın’ın sunduğu Yüz Yüze isimli programa konuk oldu. Hilal Kaplan’ın kendisi hakkında birçok defa dile getirilen ‘yargılanacak’ söylemine ilişkin olarak, “İleride siz de yargılanacaksınız diyenlere de maruz kalıyorsunuz değil mi” sorusuna da cevap veren Kaplan, “Yargılanırsak da yargılanırız. Sıkıntı yok. Bu dünya gerçek değil. Yargılanırsak da onun ecrini Allah’tan bekleriz. Önemli olan bu minvalde vazifemi yerine getirip getirememek”. Benim için esas mesele budur” dedi.

“AHMET DAVUTOĞLU ERDOĞAN’IN ALTINI OYMAYA ÇALIŞTI”

Kaplan, Gelecek Partisi Lideri Ahmet Davutoğlu ve DEVA Partisi Lideri Ali Babacan’ın AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yollarının ayrılma sürecini Erbakan-Erdoğan sürecine benzeyip benzemediği sorusu üzerine şunları söyledi:

“Davutoğlu’nun tek yaptığı şey başbakanlık görevinin gücünü kullanarak sayın Erdoğan’ı Külliye’ye izole etme çabası…20 aylık Başbakanlığını sadece Erdoğan’ın yaptıklarının altını oymak için kullanmış bir isim Ahmet Davutoğlu.

“BABACAN BEŞ YIL KULİS YAPTI”

Babacan aynı şekilde beş yıl boyunca sadece susup kulis yaparak parti hazırlığı yapmış birisi.  Sayın Gül akıl hocası. Gizli olan bir şey değil. En az haftada bir kez görüştükleri söylenir. 2018’de Gül’ün çatı adayı olma durumu vardı. Çok ironik. Eşi başörtülü diye sokaklara dökülenler üç yıldır onu konuşuyorlar. “