Hilal Kaplan isyan etmişti… Bir yandaştan daha ‘ekonomik kriz’ çıkışı

Yayın tarihi: 14 Nisan 2022 Perşembe 11:14 am - Güncelleme: 14 Nisan 2022 Perşembe 11:14 am

AKP’ye verdiği destekle bilinen Sabah gazetesinin yazarlar, iktidarı yaklaşan seçim öncesinde ekonomik kriz ve art arda gelen zamlar üzerine uyardı. Sabah Gazetesi Ankara Temsilcisi Okan Müderrisoğlu, ekonomik krize dikkat çekti.

Eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın ağabeyi Serhat Albayrak’ın başında olduğu Turkuvaz Medya’ya bağlı Sabah gazetesi yazarları, ekonomik kriz üzerinden AKP’yi uyarmaya devam ediyor.

Yandaş Hilal Kaplan da zamlara isyan etti

Son olarak, Sabah Gazetesi Ankara Temsilcisi Okan Müderrisoğlu, “Tarım-Mutfak-Siyaset” başlıklı bir yazı kaleme aldı.

Müderrisoğlu bugünkü yazısında, hayat pahalılığı ve zamlar üzerine iktidarı uyardı. Müderrisoğlu, “Bu seçim bambaşka koşullarda cereyan edecek. Büyük Türkiye ideali, büyük yatırımlar, büyük liderlik seçimin belirleyici unsurlarından olacak. Ancak, vatandaşın mutfağına ve cebine yansıyacak önlemler, kadınların ve gençlerin hayata tutunmasına dair reçeteler ve toplumsal umudun canlılığı da seçimin kaderine büyük ölçüde etki edecek” ifadelerini kullandı.

SABAH YAZARLARINDAN ART ARDA “KRİZ” ÇIKIŞI

Sabah yazarı Ferhat Ünlü, 10 Nisan’da kaleme aldığı “Bir milli güvenlik meselesi olarak tarım” başlıklı yazısında, tarım üreticilerinin artan maliyetlerle mücadele ettiğine dikkat çekmişti. Ünlü, “Tarım, pandemi sonrasında giderek daha önemli bir milli güvenlik meselesi haline geleceği için üretimden nakle ve ihracat da dâhil satışa devlet müdahalesi de gerekli hale gelecek” demişti.

“BU GİDİŞE BİR AN ÖNCE DUR DENMESİ GEREKİYOR”

Öte yandan bir diğer AKP’ye verdiği destekle bilinen Sabah yazarı Hilal Kaplan, dünkü yazısında hayat pahalılığı ve art arda gelen zamları eleştirmişti.

“Gıda güvenliği, milli güvenlik meselesidir” başlıklı bir yazı kaleme alan Kaplan, “Çay kaşığı kadar bile fiyat düşürmüyorlar. Bu gidişe bir an önce dur denmesi gerekiyor” demişti.

“KAPATMA CEZASI VERİLSİN”

Sabah’ın ekonomi yazarı Dilek Güngör de dünkü “Domatesin tarladan sofraya yolculuğu” başlıklı yazısında Rekabet Kurulu’nun verdiği cezaların marketleri korkutmadığını belirtti. Güngör, “Fahiş fiyat uygulayan markete kapatma cezası verilsin” diye yazmıştı.

Sabah yazarların ekonomik kriz ve zamlar üzerine art arda yazılar kaleme alması ise dikkat çekmişti.