Hidayet Türkoğlu’nun Murat Kurum konuştuğu esnadaki tepkileri gündem oldu

Yayın tarihi: 7 Eylül 2024 Cumartesi 9:50 pm - Güncelleme: 7 Eylül 2024 Cumartesi 9:50 pm

Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Başkanı Hidayet Türkoğlu’nun Murat Kurum’un İBB’yi hedef alan açıklamaları esnasındaki jest ve mimikleri sosyal medyada gündem oldu.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İstanbul Zeytinburnu’ndaki Basketbol Gelişim Merkezi’ni ziyaret etti. Ziyaretten sonraki açıklamalarında İBB Başkanı hedef alan konuşma yapan Kurum’un konuşması sırasında TBF Başkanı Hidayet Türkoğlu’nun tepkileri sosyal medyada gündem oldu.

Kurum konuşmasında, “Tamamladığımız bu muhteşem eser yapılırken İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından türlü türlü anlamsız, gereksiz müdahalelerle spor salonunun yapılması durdurulmaya çalışılmış ve spor salonumuz mühürlenmişti. Bölgede aynı metrekarede, hatta daha fazla yeşil alan olacağı ifade edilmesine rağmen, yeşil alanın artırıldığı söylenmesine rağmen İstanbul’a, gençlerimize, sporcularımıza, uluslararası bir tesis kazandırılacak denmesine rağmen maalesef projeye katkı vermek yerine her zaman oldukları gibi köstek olmayı tercih ettiler” dedi.

Zeytinburnu’ndaki Abdi İpekçi Spor Salonu’nun yıkılmasının ardından alan uzun süre boş şekilde kalmış, 2022 yılında İBB, Abdi İpekçi Spor Kompleksi’nin yıkım ve yeniden yapım sürecini yürüten müteahhit firmaya ve projeden sorumlu olan Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı Ankara Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne, yeşil alan tahribatı nedeniyle yaklaşık 150 milyon TL tutarında ceza kesmişti.

Onayı Murat Kurum vermişti! 9 kişiye mezar olan madenin ÇED olumlu raporu iptal edildi

Kaynak: TELE1