Hiç gitmediği ilde trafik cezası kesilip, ehliyetine el konuldu

Yayın tarihi: 20 Kasım 2020 Cuma 8:01 pm - Güncelleme: 20 Kasım 2020 Cuma 8:01 pm

Çanakkale’ye gezme giden Metin Gönen, polis uygulamasında hiç gitmediği Kahramanmaraş’ta ceza kesildiğini ve aracına 2 yıl el konulduğunu öğrendi. ‘Garip’ olayın ardından hukuk mücadelesi başlatan Gönen, hem cezayı iptal ettirdi hem de ehliyetine kavuştu.

Manisa Sarıgöl’de esnaf olan Metin Gönen, geçtiğimiz ekim ayında Çanakkale’ye gezmeye gitti. Biga’da rutin trafik kontrolüne giren Gönen, kendisini durduran polislerden, ağustos ayında Kahramanmaraş’ta kendisine ceza kesildiğini ve ehliyetine 2 yıl süreyle el konulduğunu öğrendi. Bu durum karşısında büyük şaşkınlık yaşayan Gönen, polis ekiplerine Kahramanmaraş’a hiç gitmediğini söylese de ehliyetsiz araç kullanmaktan ceza kesildi. Bunun üzerine yargıya giden Gönen, bir aylık hukuk mücadelesinin sonunda hem toplam 8 bin 100 liralık trafik cezasını iptal ettirdi hem de ehliyetine yeniden kavuştu.

“EHLİYETİMİ GERİ ALDIM”

Metin Gönen yaşadıklarını şöyle anlattı:

“Çanakkale iline gezi sırasında Biga ilçesinde trafik denetiminde durduruldum. Daha önce gitmediğim yerden ceza yediğimi ve ehliyetime el konularak, cezai işlem uygulanacağını söylediler. O tarihten sonra ehliyetime el konuldu. Açtığım itiraz davalarından dolayı ehliyetimi geri aldım. Ceza yediğim ilde avukatımla birlikte Sulh Ceza Mahkemesi’ne dava açtım. Yazılan ceza iptal edildi. Ehliyetimi geri aldım”

“O TARİHLERDE MARAŞ’TA OLMADIĞI TESPİT EDİLDİ”

Yapılan işlem ve incelemelerin ardından cezanın iptal edildiğini kaydeden Avukat Mehmet Salcıoğlu ise şöyle konuştu:

“Bundan yaklaşık 1 ay önce, müvekkilim Metin Gönen, ailesiyle birlikte Çanakkale’de gezi sırasındayken, trafik polisleri tarafından ehliyetinin elinden alındığından bahsetti. Ehliyetinin alınma nedeni, Kahramanmaraş ilinde alkollü olarak trafik polislerinden kaçtığı için belirtilmiş, fakat müvekkilim o tarihlerde Kahramanmaraş ilinde bulunmadığını, alkollü araç da kullanmadığını ifade etti. Yargı mercilerine başvurdum. Denetimler sonucunda da müvekkilimin o tarihlerde Kahramanmaraş ilinde olmadığı tespit edildi. Ceza iptal edildi”