Hesap ödemeyen kaymakam hakkında soruşturma başlatıldı!

Yayın tarihi: 7 Kasım 2023 Salı 10:09 pm - Güncelleme: 7 Kasım 2023 Salı 10:09 pm

Artvin’in Yusufeli ilçesinde girdiği restoranda yemeği beğenmeyerek hesap ödemeyen Kaymakam Hacı Kerim Meral hakkında İçişleri Bakanlığı tarafından soruşturma başlatıldı.

Artvin’in döneriyle ve son dönemde yapılan barajı ile meşhur ilçelerinden biri olan Yusufeli’nde görev yapan Kaymakam Hacı Kerim Meral, iki misafiriyle birlikte restorana gitti. Siparişi almaya gelen garsona cağ döner istediğini söyleyen Meral’e garson, genel olarak işletmelerinde iş yoğunluğu nedeniyle saat 11.00’den sonra cağ döner kesmediklerini porsiyon olarak hizmet verebileceklerini dile getirdi.

Ardından Kaymakam Meral, porsiyon döner siparişi verdi. Misafirleriyle birlikte dönerlerini yiyen ardından, tatlı yiyerek çaylarına içip kasaya doğru yönelen Kaymakam Meral, diğer müşterilerin yanında sesli bir şekilde işletme sahibi Ferhat Kodat’a döneri beğenmediğini, pilavı beğenmediğini, sütlacı beğenmediğini dile getirip hesabı ödemeden işletmeden ayrıldı.

Konuyla ilgili açıklama yapan işletme sahibi Ferhat Kodat, “Kısa süre önce yeni ilçemize taşındık. Zaten zor bir süreç geçiriyoruz. Kaymakamımızın, davranışı bizi üzmüştür. Hesabı ödemesin canı sağolsun fakat müşterilerimizin yanında bizi rencide etmesi beni ve çalışan arkadaşlarımızı üzmüştür. İlk kez işletmemize geliyor. Herkese diğer müşterilerimize nasıl hizmet ediyorsak kaymakamımıza da aynı hizmeti verdik. Kasaya gelip bağırarak ‘Yemeği beğenmedim, tatlıyı beğenmedim bu yüzden hesap ödemiyorum’ deyip çıktı gitti. Biz de canı sağ olsun deyip kendilerine kolonya ikramında bulunduk” ifadelerini kullandı.

VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI, BAKANLIK SORUŞTURMA BAŞLATTI

İçişleri Bakanlığı tarafından konuyla ilgili soruşturma başlatılırken, Artvin Valiliğinden  de açıklama yapıldı. Açıklamada, “Bugün medyada yer alan konu ile ilgili Yusufeli Kaymakamı Hacı Kerim Meral hakkında İçişleri Bakanlığımızca müfettiş görevlendirilerek soruşturma başlatıldı. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” denildi.

Vali Yardımcılığı’na atanan Kaymakam isyan etti: Çaldıklarınız burnunuzdan gelsin