Her yıl ölüm haberiyle gündeme gelen Çaycı Hüseyin bu kez de dolandırıldı

Yayın tarihi: 15 Mart 2022 Salı 11:56 am - Güncelleme: 15 Mart 2022 Salı 11:56 am

Çocuklar Duymasın dizisinde ‘Çaycı Hüseyin’ karakteriyle tanınan Alparslan Özmol, sosyal medya hesabında ‘mavi yık’ gelecek iddiasıyla dolandırıldı.

Her yıl ‘öldü’ haberiyle gündeme gelip ‘yaşıyorum’ açıklaması yapmak zorunda bırakılan Alpaslan Özmol, bu kez dolandırılma haberi ile gündemde. Özmol, sosyal medya hesabına ‘mavi tik’ alabilmek için bin TL verdiği 20 yaşındaki İbrahim Temiz adlı kişi tarafından dolandırıldı.

Parayı alan Temiz, hesabının çalındığını söyleyip hesabını geri alabilmesi için Özmol’dan 2 bin 500 TL daha istedi. Dolandırıldığı şüphesine kapılan Alpaslan Özmol polise giderek şikayette bulundu. Yapılan araştırma sonucunda bu kişinin Mersin’de yaşayan İbrahim Temiz olduğu tespit edildi.

Çaycı Hüseyin’den ‘’Adamı hasta etmeyin, ben ölmedim’’ açıklaması

SUÇLAMALARI KABUL ETMEDİ

İfadesi alınan şüpheli İbrahim Temiz atılı suçlamayı kabul etmedi. Dolandırılma iddiasıyla ilgili Gemlik Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından iddianame düzenlendi. İddianame kabul edildi ve Gemlik 3. Asliye Ceza Mahkemesinde dava açıldı. Gemlik 3’ncü Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen iki duruşmaya da katılmayan tutuksuz sanık İbrahim Temiz hakkında zorla getirme kararı çıkarıldı.

6 YILA KADAR HAPİS CEZASI İSTENDİ

Bakırköy Asliye Ceza Mahkemesi’nde talimatla ifadesi alınan Alpaslan Özmol, “Ben sanığa banka üzerinden bin TL para gönderdim. Söz konusu parayı hesabıma mavi tik alınması ilişkin vermiştim. Sonrasında bana 2 bin 500 TL daha verirsen hesabımı geri verebileceğini söyledi. Art niyetli olduğunu anladım. Sonrasında iletişimi kestim. Akabinde sanıktan şikayetçi oldum. Hesabımı da geri alamadım. Yeni hesap açmak zorunda kaldım. Böylelikle mağduriyet yaşadım. Sanıktan şikayetçiyim. Cezalandırılmasını istiyorum” dedi.

Dosya yargılamanın devam etmesi için Gemlik Asliye Ceza Mahkemesi’ne gönderildi. İddianamede, İbrahim Temiz hakkında 6 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılması istendi.

‘Bir gün gerçekten öleceğim ve kimse inanmayacak’

Çaycı Hüseyin’in acı günü