Umudun simgesi bir çocuğun yüreğinden dökülen sözler: Her şey güzel olacak Ekrem abi

Yayın tarihi: 7 Mayıs 2019 Salı 10:19 am - Güncelleme: 7 Mayıs 2019 Salı 10:48 am

31 Mart öncesi seçim turlarında bir çocuk, otobüsün içinden el sallayan CHP adayı Ekrem İmamoğlu’na, “Her şey  güzel olacak” diye seslenmişti. Çocuğun bu yürekten söylediği sözler İmamoğlu’nu çok mutlu etmiş, “Aynen öyle, aferin sana delikanlı, her şey çok güzel olacak aynen” diye cevap vermişti. Dayanamamış, “Çocuğa ak, her şey çok güzel olacak. Şu inanç yeter bize” diyen Ekrem İmamoğlu, camı açtırıp çocuğa bir kez daha söyletmişti, “Her şey güzel olacak” sözünü.

Ekrem İmamoğlu, 31 Mart’ta İstanbul Büyükşehir Belediye başkanı seçildi. Ancak 6 Mayıs günü, Yüksek Seçim Kurulu (YSK), büyük bir hukuksuzluğa imza atarak İstanbul seçimini iptal etti. YSK’nın “sivil siyasete bir darbe” olarak yorumlanan kararının ardından Ekrem İmamoğlu, Beylikdüzü’nde yaptığı tarihi konuşmada, “Her şey güzel olacak” diyerek herkese çağrı yaptı.

Ve birden o umut YSK kararının kara bulutlarını dağıttı. Sanatçısından, futbolcusuna, “Her şey çok güzel olacak” paylaşımları her yanı sardı. Bir çocuğun yüreğinden gelen sözler bir inancın, haksızlığa karşı tekrar ayağa kalkmanın, demokrasi mücadelesinin simgesi oldu: “Her şey güzel olacak”

Ekrem İmamoğlu’ndan tarihi konuşma: ‘Kişilere, vakıflara, cemaatlere yardım yok’ dedim…

Her şey çok güzel olacak diyen çocuk Ekrem İmamoğlu