Hepimiz görünmez mi olduk?

Yayın tarihi: 12 Kasım 2019 Salı 5:42 pm - Güncelleme: 12 Kasım 2019 Salı 5:46 pm

Bir tanıdığının anlattığı çağımızın vahim durumundan ilham alan adam, inanılmaz bir fotoğraf serisine imza attı. İşte kalabalıklar arasında görünmez olan insanlar.

Česlovas Česnakevičius adlı Litvanyalı fotoğrafçı ilginç bir fotoğraf serisine imza atarak teknoloji toplumunun kanayan yarasına parmak bastı ve gelinen durumu net bir şekilde gözler önüne serdi. Artık günümüz dünyasında insanların ruhu, kalbi yerine kıyafeti, yediği, içtiği, gezdiği yerler daha büyük önem arz ettiği için bedenler görünmez etiketler görünür oldu.

‘ASLINDA HERKES GÖRÜNMEZ’

Česlovas Česnakevičius adlı sanatçı bu fikrin ortaya çıkış hikayesini de paylaştı:

‘Bir zamanlar tanıdığım bir adam bana ilginç bir hikaye anlattı. Hayatının bir döneminde karanlık zamanlardan geçiyordu. Tanıdığı ve tanımadığı insanlar tarafından göz ardı edildiğini ve insanların arasında yabancılaştığını söyledi. Oldukça uzun süre bu hisle yaşadığı için görünmez olduğu hissine kapıldı. Bir şeyler yapılması gerektiğini anlayan adam, aslında etrafındaki herkesin görünmez olduğunu fark etti. Görünmez insanlar arasında görünmez olmak onu rahatlattı. Adam, görünmez insanlar arasında görünmez olmak ile normal insanlar arasında normal olmak arasındaki tek farkın kendi egosu olduğunu keşfetmişti.’

Bu hikaye ile zihninde ışık yanan adam çağımızın bu durumunu sanatla birleştirmeye karar verdi ve çektiği fotoğraflarla bu durumu gözler önüne serdi.

Mynet haberine göre; Sanatçı, ‘Görünmez insanlar’ serisi için çektiği tüm fotoğrafları Paris, Berlin, Londra, Madrid, Amsterdam ve Vilnius sokaklarında yakaladı ve kendisi düzenledi.

Hepimiz görenmez olursak…