Henri Barkey Gazeteci Aslı Aydıntaşbaş ismini açıkladı

Yayın tarihi: 6 Ağustos 2022 Cumartesi 9:54 pm - Güncelleme: 6 Ağustos 2022 Cumartesi 11:45 pm

Günlerdir Karaköy Lokantasında Henri Barkey’yle yemeği kiminle yediğine ilişkin tartışmaya Barkey noktayı koydu. Henri Barkey, 18 Temmuz 2016 akşamı Karaköy Lokantası’nda gazeteci Asli Aydıntaşbaş ile başbaşa yemek yemek yediğini açıkladı.

Lokantada Henri Barkey ile yemek yiyen Kavala değil?

Uzun yıllar AKP ve Fethullahçılara verdiği destekle bilinen ‘Ilımlı İslam’ savunucusu eski CIA danışmanı Henri Barkey’in Osman Kavala hakkında casusluk suçlamasına delil olan Karaköy Lokantası’ndaki yemekte ‘O masada Kavala ile birlikte değildik’ açıklaması ortalığı karıştırmış, ancak kiminle yemek yediğini açıklamamıştı.
Barkey, ‘o gece tanınmış bir Türk gazeteciyle yemekteydim’ demiş ancak isim vermemişti.

Henri Barkey, yazılı bir açıklama yaparak, gazetecinin ‘Aslı Aydıntaşbaş’ olduğunu bildirdi.
Barkey’in açıklaması aynen şöyle:

‘Türk medyasında son günlerde çıkan haberler ile alakalı bir açıklama yapmak istedim. 18 Temmuz 2016 akşamı Karaköy Lokantası’nda arkadaşım, gazeteci Asli Aydıntaşbaş ile baş başa yemek yemek için gittim.

Aynı akşam sivil toplum lideri Osman Kavala ile Karaköy Lokantasında tesadüfen karşılaştık. Kendisi ile birkaç dakika sohbet ettikten sonra Aslı Aydıntaşbaş ile yemeğe oturdum.

2018 itibarıyla AKP medyası, Osman Kavala ile yaşadığım bu tesadüf karşılaşmayı büyük bir komploya çevirdi. Ekim 2020’de ise Savcılık absürt ve uydurma bir iddianame ile Sayın Kavala ve beni darbe planlamak ile suçladı. O tarih itibarıyla Sayın Kavala halihazırda hapisteydi ve bu yeni iddianame tutukluluk halinin devam etmesi için kullanılan bir hileydi.

Gerçekleri inkar etmek hakikati değiştirmez. Basit bir akşam yemeğinin bile böyle büyük bir tartışma konusu haline gelmesi, Türkiye’deki gidişatın ne kadar üzücü olduğunun bir ispatıdır.”