‘Help Turkey’ paylaşımlarıyla ilgili soruşturma başlatıldı

Yayın tarihi: 5 Ağustos 2021 Perşembe 9:21 am - Güncelleme: 5 Ağustos 2021 Perşembe 7:20 pm

Türkiye’de orman yangınları sonrası sosyal medyada yapılan ‘Help Turkey’ paylaşımlarına Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, sosyal medyada orman yangınlarıyla ilgili ‘Help Turkey’ etiketiyle yapılan paylaşımlara ilişkin resen soruşturma başlattı.

3 milyondan fazla mesajın geldiği etiketle ilgili yapılan açıklamada, “Orman yangınlarının çıktığı 28.07.2021 tarihinden bu yana bir kısım haber ve sosyal medya sitesi üzerinden yapılan paylaşımlarla ilgili teknik inceleme ve araştırma sonucu bazı kişi ve grupların gerçek veya bot hesaplar üzerinden organize bir şekilde halk arasında endişe, korku ve panik yaratmaya, Türkiye Cumhuriyeti devleti ve hükümetini aşağılamaya çalıştıkları saptanmıştır” denildi.

CHP’den ‘Help Turkey’ soruşturmasına tepki

NE OLMUŞTU?

Türkiye’deki orman yangınları sonrası sosyal medyadan ‘Help Turkey’ etiketiyle kampanya başlatılmıştı. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, pazar günü akşam saatlerinde başlayan paylaşımlarla ilgili, “Yurtdışından ve tek merkezden organize edilen sözde yardım kampanyası ideolojik saiklerle, devletimizi aciz göstermek, devlet-millet birlikteliğimizi zayıflatmak amacıyla başlatılmıştır” ifadelerini kullanmıştı.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise yangınla mücadeleye destek veren ülkelere teşekkür etmiş, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu “Başka ülkelerin bize yardım etmesini elbette kabul ederiz” demişti.

Erdoğan: Yardım gönderen tüm dost ülke ve organizasyonlara teşekkür ediyorum

Altun yangın yardımlarına “devleti zayıflatmak için” dedi yurttaşlardan tepki yağdı: Yeter artık dış güçler safsatası