Helikopter kazasında şehit olan 11 askerin kimliği belli oldu

Yayın tarihi: 5 Mart 2021 Cuma 12:18 am - Güncelleme: 5 Mart 2021 Cuma 2:20 am

Bingöl’den Tatvan ilçesine gitmek üzere havalanan askeri helikopterin kaza kırıma uğraması sonucu 11 askerin şehit olduğu, 2 askerinde yaralandığı kazada şehit kimlikleri de belli olmaya başladı. 

Bingöl’den Tatvan ilçesine gitmek üzere havalanan askeri helikopterin kaza kırıma uğraması sonucu 11 asker şehit oldu, 2 asker de yaralandı. Şehit ailelerine acı haber ulaştırıldı.

AMASYA’YA ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

Bitlis’in Tatvan ilçesinde kaza kırıma uğrayan helikopterde şehit olan Piyade Uzman Çavuş Hakan Gül’ün (45) acı haberi, memleketi Amasya’ya ulaştı. Piyade Uzman Çavuş Hakan Gül’ün, Amasya nüfusuna kayıtlı olduğu öğrenildi. Evli olan Gül’ün acı haberi, memleketi Amasya’nın merkeze bağlı Doğantepe köyündeki ailesine ulaştı. Şehidin cenazesinin Amasya’da toprağa verileceği

TRABZON’A ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

Helikopterde şehit olan Kurmay Pilot Yüzbaşı Tayfun Kureş’in (36) Trabzon’un Of ilçesi nüfusuna kayıtlı olduğu öğrenildi.  Evli ve 1 erkek çocuk babası olan Kureş’in acı haberi memleketi Trabzon’u hüzne boğdu. Şehit Yüzbaşı Kureş’in naaşının ailesinin yaşadığı Ankara’da toprağa verileceği belirtildi.

ANKARA’YA ATEŞ DÜŞTÜ

Helikopterde şehit olan 49 yaşındaki Jandarma İstihbarat Kurmay Albay Şentürk Aydınyer’in acı haberi Ankara’daki evine ulaştı. Jandarma İstihbarat Kurmay Albay Şentürk Aydınyer’in acı haberi, Ankara’nın Çankaya ilçesindeki evi ile Yenimahalle ilçesindeki baba evine ulaştı. Sağlık ekipleri eşliğinde eve gelen askeri yetkililerden şehadet haberini alan ailesi gözyaşlarına boğuldu. Şehidin evinin bulunduğu bina ile baba evi komşuları tarafından Türk bayraklarıyla donatıldı. Şehit Kurmay Albay Şentürk Aydınyer ve eşi Semra Aydınyer’in (49), 20 ve 16 yaşlarında iki kızının olduğu öğrenildi.

Kars nüfusuna kayıtlı olan ve 20 senedir Ankara’da yaşadığı belirtilen Şehit Aydınyer’in cenazesinin yarın Ahmet Hamdi Akseki Camii’nde kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilmesi bekleniyor.

ACI HABER AFYON’A DÜŞTÜ

Tatvan’daki helikopter kazasında şehit düşen Karadirek’in Afyonkarahisar’daki ailesine acı haber ulaştı. Teknisyen Astsubay Kıdemli Çavuş Şükrü Karadirek’in Afyonkarahisar’daki ailesine acı haber ulaştı.

Vali Yardımcısı Mehmet Keklik, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Osman Alp, Aile Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili Yasin Evcin, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı Emre Öztürk, 29 yaşındaki Helikopter Teknisyen Kıdemli Astsubay Şükrü Karadirek’in şehadet haberini, Osmangazi Mahallesi’nde oturan baba İbrahim ve anne Şerife Karadirek’e ulaştırdı.
Şehidin evine ve evinin bulunduğu sokağa Türk bayrakları asıldı. Şehit Karadirek’in evli ve 5 aylık oğlu olduğu bir hafta önce de ailesini ziyaret ettiği öğrenildi.

ŞEHİT HABERİ SAMSUNA DÜŞTÜ

Helikopterde şehit olan 34 yaşındaki Yüzbaşı Salih Sarıoğlu’nun acı haberi Samsun’a düştü. Yüzbaşı Salih Sarıoğlu’nun (34) Samsun’un Bafra ilçesi nüfusuna kayıtlı olduğu öğrenildi.

Milli Savunma Bakanlığı’nca, Bingöl’den Tatvan ilçesine gitmek üzere kalkan askeri helikopterin kaza kırıma uğraması sonucu 11 askerin şehit olduğu, 2 askerin de yaralandığı açıklandı.

Şehitlerden Yüzbaşı Salih Sarıoğlu’nun Samsun’un Bafra ilçesi nüfusuna kayıtlı olduğu öğrenildi.

Evli olan Sarıoğlu’nun cenazesinin Ankara’da toprağa verileceği belirtildi.

TÜM ŞEHİTLERİN KİMLİĞİNİ AÇIKLADI

Milli Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Bitlis’in Tatvan ilçesinde kaza kırıma uğrayan helikopterde bulunan Korgeneral Osman Erbaş (Yozgat-Yerköy), Astsubay Üstçavuş Nazmi Yılmaz (Maraş-Afşin), Albay Şentürk Aydınyer (Kars), Yüzbaşı Salih Sarıoğlu (Samsun-Bafra), Astsubay Kıdemli Başçavuş Mehmet Demir (Maraş-Onikişubat), Astsubay Kıdemli Üstçavuş Ömer Umulu (Kırıkkale), Pilot Yüzbaşı Tayfun Kureş (Trabzon-Of), Pilot Yüzbaşı Gökhan Uysal (Afyonkarahisar-Dinar), Astsubay Kıdemli Çavuş Şükrü Karadirek (Afyonkarahisar), Uzman Çavuş Tolga Demirci (Kayseri-Pınarbaşı) ve Uzman Çavuş Hakan Gül (Amasya) yaşamını yitirdi.

YARALILAR

Açıklamada yaralananların ise Binbaşı Alptekin Köprülü (Gümüşhane) ve Yüzbaşı Ender Uzunçakmak (Ordu-Kabadüz)