‘Hekimlere silah verilsin’ diyen profesörün darp ettiği doktor yoğun bakıma alındı

Yayın tarihi: 31 Mart 2022 Perşembe 9:09 am - Güncelleme: 31 Mart 2022 Perşembe 9:34 am

Amasya Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde görevli Prof. Dr. Hamit Serdar Başbuğ’un darp ettiği doktor yoğun bakıma alındı. Kamuoyundan özür dileyen doktor “Bir kaza gibi düşünmek lazım” açıklamasını yaptı.

Amasya Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde görevli profesör Prof. Dr. Hamit Serdar Başbuğ yine aynı üniversitede görevli bir doktoru darp etti. Burnu kırılan ve darbeler sonucu yere yığılan E.K yoğun bakıma alındı.

İddiaya göre evrak imzalama konusu yüzünden çıkan tartışmada, profesör, E.K’yı darp etti. Burnu kırılan ve aldığı darbeler sonucu yere yığılan E.K’yi mesai arkadaşları sedyeyle fakültenin karşısında bulunan Amasya Üniversitesi Sabuncuoğlu Şerefeddin Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırdı. Tedavi altına alınan E.K, beyin kanaması şüphesiyle yoğun bakıma alındı.

Profesörün, olay sonrası fakülteyi terk ettiği ve polis ekipleri tarafından arandığı öğrenildi. Daha sonra bir açıklama yapan Prof. Dr. Başbuğ böyle bir olay yaşandığı için çok üzgün olduğunu belirterek, “kamuoyundan” özür diledi.

‘MERDİVENDEN BERABER YUVARLANDIK’

Anlatılanların tam anlamıyla gerçeği yansıtmadığını savunan Başbuğ, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bana hakaret etmeye, beni birtakım şeylerle itham etmeye başladı. Benim kadromun buraya gelirken kendisine sorulmadığı ve beni burada istemediklerini söyledi. Beni burada çalıştırmayacaklarını ve benim buradan gitmemi istedi. Ben buraya Amasya halkına hizmet etmek için geldim, profesörler gelirken doktorlara sorulmaz. Daha sonra kendisi odadan ayrılırken kapımı son gücüyle çarptı, hatta kapı yerinden fırladı kasasıyla birlikte. Ben de arkasından çıktım, daha sonra birbirimize fiziki olarak temas ettik, tek taraflı bir darp olmadı, benim de dirseğimde ve parmağımda kırık var, bir arbede oldu, beraber merdivenden yuvarlandık.”

‘DOKTOR ARKADAŞLARININ NÜFUZUYLA YOĞUN BAKIMA ALINDI’

Kendisinin de 10 günlük iş göremezlik raporu aldığını ifade eden Başbuğ, “Ayrıca kendisi sedyeyle götürüldü, yoğun bakıma yatırıldı gibi bir şey de yok, kendisi benim bu olaydan mağdur olmam için tiyatro çevirdi, doktor arkadaşlarının nüfuzuyla kendini yoğun bakıma yatırdı” iddiasında bulundu.

Mobbinge maruz kaldığını savunan Başbuğ, “Doktora şiddetin bu kadar ayyuka çıktığı bir dönemde doktorların kendi arasında bu şekilde bir kavga olması da tabii ki hoş değil. Ben bunu önemsiyorum. Böyle bir şey oldu. Bir kaza gibi düşünmek lazım. Kendisine de geçmiş olsun” diye konuştu.

‘HEKİMLERE SİLAH RUHSATI VERİLSİN’ DEMİŞ

Sağlıkta şiddet olaylarıyla ilgili sosyal medya hesabından kullandığı “Ciddi önerimdir. Hekimlere silah taşıma ruhsatı verilsin, hekime şiddet anında biter. Kimse polise kafa tutamıyor, neden, çünkü silahı var” ifadelerine ilişkin de Başbuğ, “Sosyal medya paylaşımıyla ilgili insanları yargılamamak lazım. Bence sosyal medyada insanlar içinden geldiği gibi konuşabilmeli. Bu bir fikirdi. Fikir verilir. Karşıdan da fikirler gelir. O tweet’in bu olayla hiçbir alakası yok. Ben o tweet’te kimseyi şiddete özendirmiyorum” ifadelerini kullandı.