HEDEP’ten Bahçeli’ye ‘küfür’ yanıtı: Haddinizi bilin

Yayın tarihi: 31 Ekim 2023 Salı 1:55 pm - Güncelleme: 31 Ekim 2023 Salı 2:18 pm

HEDEP Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, HEDEP grubuna hakaret eden MHP’li Celal Adan’a sahip çıkan MHP lideri Devlet Bahçeli’ye yanıt verdi. 

HEDEP Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, HEDEP’in TBMM Grup Toplantısı’nda gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bahçeli, TBMM’de HEDEP grubuna ‘P…venkler’ diyerek hakaret eden MHP’li TBMM Başkanvekili Celal Adan’a  “Geçtiğimiz hafta TBMM’de haince konuşma yapan tescilli bir bölücüye hak ettiği cevabı veren Sayın Celal Adan’ın isabetli sözleriyle aynısı bizim sözümüzdür. Sayın Adan sahipsiz değildir, yalnız değildir, saldırılar, istifa çağrıları ve hakaretler ayaklarımızın altındadır ve hükümsüzdür. Meclis kürsüsüne gelip, arkasına aldığı bir takım zırvalarla bize cesaret temsili olanlar aklını başına alsın akıllarını alırım onların” sözleriyle sahip çıkmıştı.

Bakırhan, Bahçeli’nin sözlerine “Biz grup böyle bir başkanvekilini tanımıyoruz. Haddinizi bilin. Sizin arkanızda mafyalar olabilir, bizim arkamızda halk var. Türkler, Kürtler, Ermeniler, Aleviler, emekçiler var” yanıtını verdi.

‘HADDİNİZİ BİLİN’

Bakırhan şunları söyledi: “MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli bugün demokratik cumhuriyetin savunulmasını da örgüt üyeliği saydı. Bizler Bahçeli’den özür beklerken Bahçeli o sözlere sahip çıktı. MHP Genel Başkanı aslında kendi vekiline sahip çıkarak bize bir gerçekliği daha gösterdi. Bunların küfürden ve anti demoktatik uygulamaları savunmaktan başka amacı yok. Küfür ve hakaretleri konuşmalarından çıkarınca bunlardan geriye bir şey kalmıyor. Tehdit ediyor, yetmiyor Celal Adan’ı savunuyor. İnsanın ağzına alamayacağı sözler için Bahçeli ‘İsabetli sözlerdir’ diyor. Biz grup böyle bir başkanvekilini tanımıyoruz. Haddinizi bilin. Sizin arkanızda mafyalar olabilir, bizim arkamızda halk var. Türkler, Kürtler, Ermeniler, Aleviler, emekçiler var.”

Bahçeli Celal Adan’ın hakaretine sahip çıktı! “Onların akıllarını alırım”