HDP’ye yönelik operasyonlar İstanbul’da protesto edildi

Yayın tarihi: 25 Eylül 2020 Cuma 7:43 pm - Güncelleme: 25 Eylül 2020 Cuma 7:43 pm

HDP’ye yönelik operasyonlara tepki gösteren birçok kişi ve siyasi parti temsilcileri İstanbul’da bir araya geldi.

HDP’ye yönelik gerçekleştirilen ‘6-8 Ekim Kobane Olayları’ gerekçesiyle 82 ismin gözaltına alınmasına yönelik tepkiler sürüyor.

“Operasyon hukuki değil siyasi” diyerek gözaltılara tepki gösteren HDP, İstanbul Kadıköy İlçe Binası önünde eylem düzenledi.

“HDP susturulamaz” sloganıyla düzenlenen eyleme emek ve demokrasi örgütleri ve siyasi partiler de HDP’ye destek olmak için katıldı.

“NEDEN KORKUYORSUNUZ?”

Eylemde konuşma yapan HDP İstanbul Milletvekili Ali Kenanoğlu, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Kobani Olaylarını araştıracak bir komisyonun kurulmasını istediklerini ancak iktidarın bunu kabul etmediğini söyledi. Kenanoğlu, şöyle konuştu:

“Neyden korkuyorsunuz? Bu olayların gerçekten araştırılması kimlerin hayatını nasıl yitirildiğinin araştırılmasını neden istemiyorsunuz? Eğer komisyon kurulsaydı Kobani protestolarında yaşamını yitirenlerin polis kursunlarıyla ve HÜDAPAR çetelerinin kurşunlarıyla yaşamını yitirdikleri anlaşılacaktı.

“AHMET DAVUTOĞLU, SELAHATTİN DEMİRTAŞ İLE YAPTIĞI GÖRÜŞMENİN AYRINTILARINI AÇIKLAMALIDIR”

HDP İstanbul İl Eş Başkanı Erdal Avcı da “Ahmet Davutoğlu, Selahattin Demirtaş ile yaptığı görüşmenin ayrıntılarını açıklamalıdır” dedi. Avcı, konuşmasında “Öldürülen bütün insanlar bizim yurttaşlarımız, arkadaşlarımız ve candır. Dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu, Selahattin Demirtaş’la gerçekleştirdiği görüşmeyi açıklamalıdır. Şöyle söylemiştir: “Kontrolsüz güçler var, kimlerin öldürdüğünü niye öldürdüğünü bilemiyoruz engelleyemiyoruz” demiştir. Şimdi siz devletin içindeki kontrolsüz güçleri, barbarlığa karşı demokratik tepki gösteren bir halkın üstüne göndereceksiniz üzerinden 6 yıl geçecek ve diyeceksiniz ki bunun sorumlusu Halkların Demokratik Partisi’dir. Yok öyle yağma! Bu katliamın emrini verenler bir gün elbet yargılanacaktır!” ifadelerini kullandı.

Gözaltıların protesto edildiği eylemde sık sık “Faşizme karşı omuz omuza” ve “Gözaltılar, tutuklamalar, baskılar bizi yıldıramaz” sloganları atıldı.