HDP’ye yönelik başlatılan operasyonda LGBTİ+ aktivisti Cihan Erdal da gözaltında

Yayın tarihi: 26 Eylül 2020 Cumartesi 11:30 am - Güncelleme: 26 Eylül 2020 Cumartesi 11:30 am

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla HDP’ye yönelik 7 ilde 82 kişi hakkında gözaltı kararı verilen Kobani eylemlerine ilişkin operasyonda LGBTİ+ aktivisti Cihan Erdal da gözaltına alındı.

Kaos GL’de yer alan habere göre, nin haberine göre, HDP’ye yönelik başlatılan Kobani eylemlerine ilişkin operasyonda LGBTİ+ aktivisti Cihan Erdal da gözaltına alındı. Kanada’daki Carleton Üniversitesi’nde doktora öğrencisi olan Erdal, tez araştırması kapsamında İstanbul’daydı.

Cihan Erdal, iki dönem üst üste Halkların Demokratik Partisi’nde (HDP) Parti Meclisi (PM) ve Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyeliği yapmıştı. Uzun yıllar boyunca Halkların Demokratik Kongresi (HDK) ve HDP’nin LGBTİ+ komisyonlarında da yer alan Erdal, LGBTİ Barış Girişimi’nin de kurucularından.

Erdal, MYK üyesi olduğu dönemde HDP’nin LGBTİ+ haklarına ilişkin çalışmalarında yer almış, LGBTİ+ hakları alanında parti içerisindeki çalışmalarının yanı sıra kamuoyuna dönük çalışmalar da yürütmüştü.

Flaş… Son HDP’li belediyeler de kayyuma gidiyor: 82 gözaltı kararı

NE OLMUŞTU?

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 2014’te düzenlenen “Kobani eylemlerine ilişkin soruşturma” kapsamında 7 ilde 82 kişi için gözaltı kararı vermişti.  Dün (25 Eylül) sabah saatlerinde yapılan polis baskınlarıyla, HDP’den eski milletvekili, eski ve yeni MYK üyeleri, belediye başkanı ve çok sayıda parti yöneticisi evlerinden gözaltına alınmıştı.

Gözaltı operasyonuna HDP Genel Merkezi, “HDP sizin darbelerinize boyun eğmedi, eğmeyecek” diyerek tepki göstermişti. Sosyal medyada #HDPSusturulamaz etiketi TT listesine girmişti.