HDP’ye açılan kapatma davası aslında AKP’nin MHP’ye kurduğu tuzak mı?

Yayın tarihi: 9 Haziran 2021 Çarşamba 2:21 pm - Güncelleme: 9 Haziran 2021 Çarşamba 2:21 pm

Korkusuz gazetesi yazarı Ahmet Takan, bugünkü köşesinde AKP’li eski milletvekili Emin Şirin ile olan görüşmesini yazdı. HDP’ye yeniden açılan kapatma davasını değerlendiren Şirin, bunun erken seçimden kaçmak için bir tuzak olabileceğini ifade ederken bir ara seçim olursa ve AKP istediği sandalye sayısına ulaşırsa, MHP’ye ihtiyaç duymadan istediği seçim kanunu çıkarabileceğini söyledi.

Takan’ın bugünkü yazısı şöyle:

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, HDP’nin kapatılması istemiyle yeni bir iddianame hazırladı. Anayasa Mahkemesi’ne gönderdi.

(Bay Sedat Peker’in bu konudaki derin analizlerini çok merak ediyorum. Vakit ayırabilir de perde arkasında neler döndüğünü- belgeleriyle- anlatabilirse bizleri mutlu, bahtiyar eder.)

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın zamanlaması bana oldukça manidar geldi. Bay Sedat Peker bile 14 Haziran’da Brüksel’de yapılacak NATO zirvesinde Biden-Erdoğan görüşmesi için hassas davranırken neden böyle bir hamle geldi?.. Bana kimse, “bağımsız yargı” falan filan diye maval okumasın!.. Sedat Peker videolarından sonra yaşadıklarımız “bağımsız yargı”yı bir kez daha tüm çıplaklığı ile gözler önüne serdi. Adli tatil devam ediyor!..

ABD yönetimi, Biden ve AB’nin HDP hassasiyetleri bilinirken NATO zirvesindeki buluşmaya 1 hafta kala HDP’ye kapatma hamlesi… Biden’a karşı eli çok zayıf olan Tayyip Erdoğan’ın elini güçlendirmek için yapılmış bir hamle olabilir mi?.. Sarayın bu SETA kafası ile her şey mümkün!.. Ulu manitu modunda devam ediyorlar..

Böyle bulanık havalarda tecrübeye başvurmak gerekir… AKP eski İstanbul Milletvekili Emin Şirin’e önce zamanlamayı sordum. Şunları söyledi;

“Sedat Peker fırtınası eserken önümüzdeki günlerin, ayların siyaset gündemini çok etkileyecek bir gelişme oldu. HDP’nin kapatılma davası için tekrar düğmeye basıldı. Düğmeye basanları bilmem ama konu içeride ve dışarıda önemli netice doğuracak. Dışarıda tam da Biden görüşmesi ve AB liderleri ile yapılacak görüşmenin arifesinde bu zamanlama manidar.

Herhalde gelecek tepkiler hesap edilmiştir. İçerde ise bu dava 6 ay içinde sonuçlanırsa, milletvekilliği sona erecek HDP’lilerin bulunduğu bölgelerde anayasaya göre 2022’nin ilk 6 ayında ara seçim yapılması lazım. Bu seçim sonuçlarına göre, sandalyelerin önemli bir kısmının AK Parti’ye gideceği düşünülürse Meclis aritmetiği değişecek. Belki de AK Parti Meclis’te çoğunluğu tek başına elde edecek. Bakalım, görelim.”

Tecrübeli siyaset insanı Emin Şirin’e, “Bu AKP’nin erken seçimden kaçmak için hazırladığı bir tuzak olabilir mi?” sorusunu da yönelttim. Cevabı;

“Olabilir. Eğer gelecek sene başında bir ara seçim olursa ve AKP istediği sandalye sayısına ulaşırsa, MHP’ye ihtiyaç duymadan istediği seçim kanunu çıkarabilir.”