HDP’nin ‘okulların depreme dayanıklı hale getirilmesi’ önergesi AKP – MHP oylarıyla reddedildi

Yayın tarihi: 4 Kasım 2020 Çarşamba 8:02 pm - Güncelleme: 5 Kasım 2020 Perşembe 2:43 am

HDP’nin okulların depreme dayanıklı hale getirilmesi için Milli Eğitim Bakanlığı yatırım bütçesinin 10 milyar TL artırılmasına yönelik önergesi AKP ve MHP oylarıyla reddedildi.

Milli Eğitim Bakanlığı bütçe görüşmeleri sırasında Halkların Demokratik Partisi Ekonomiden Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Garo Paylan, Batman Milletvekili Necdet İpekyüz ve İstanbul Milletvekili Erol Katırcıoğlu imzasıyla okulların depreme dayanıklı hale getirilmesi için Milli Eğitim Bakanlığı yatırım bütçesinin 10 Milyar TL artılırmasına yönelik önerge sunuldu.

Önergeyi sunan Paylan, şöyle konuştu:

“Çocuklarımızın daha iyi şartlarda eğitim alabilmesi için Milli Eğitim Bakanlığı yatırım bütçesinin artırılmasını talep ediyoruz. Eminim ki siz de bunu can-ı gönülden istiyorsunuzdur. Eğer arkadaşlarımız destek verirse Milli Eğitim Bakanlığı yatırım bütçesinin 10 milyar TL artırılmasını istiyoruz. Bu sayede hem bütün okullarımızı depreme güvenli hale getirirsiniz hem de çocuklarımızın ihtiyacı olan şartları yaratırsınız. Eğer arkadaşlarımız da kabul ederse çocuklarımızın hepsinin depreme güvenli iyi şartlarda eğitim almasını sağlayalım.”

Söz konusu önerge AKP ve MHP oylarıyla reddedildi.

Öte yandan HDP tarafından ataması yapılmayan 200 bin öğretmenin atanması için verilen önerge de AKP ve MHP oylarıyla reddedildi.