HDP Kadıköy’de polis ablukası altında açıklama yaptı

Yayın tarihi: 17 Haziran 2020 Çarşamba 7:13 pm - Güncelleme: 17 Haziran 2020 Çarşamba 10:20 pm

Kadıköy’de HDP’nin Hakkari ve Edirne’den Ankara’ya başlattığı ‘Darbeye Karşı Demokrasi Yürüyüşü’ kapsamında HDP Kadıköy ilçe önünde eylem yapıldı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekilleri Leyla Güven ile Musa Farisoğulları’nın vekilliklerinin düşürülerek tutuklanmasının ardından başlatılan “Darbeye Karşı Demokrasi Yürüyüşü” üçüncü gününde. Hakkari ve Edirne’den Ankara’ya başlatılan yürüyüş nedeniyle birçok ile giriş-çıkış engellenirken bugün İstanbul Kadıköy’de yapılacak eyleme izin verilmezken Kadıköy abluka altına alındı.

HDP’nin Demokrasi Yürüyüşü 3. gününde| 16 kente giriş yasaklandı

HDP bileşenleri ile Türkiye İşçi Partisi (TİP), Halkevleri’nin de destek verdiği eylemde, polis ablukası nedeniyle HDP Kadıköy ilçe binası önünde bir araya gelindi. Eylemde ‘HDP umuttur, umut dimdik hayatta” ve “Faşizme karşı omuz omuza” sloganları atıldı.

HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç, İstanbul Valisinin yasak kararına tepki gösterdi. Oluç, “Biz bu uzun yürüyüşü demokrasi, özgürlükler, barış için, emeğin hakları, ekolojik haklar için yapıyoruz. Yürüyüş yapmak, toplantı yapmak, basın açıklaması yapmak bir siyasi parti olarak anayasal hakkımızdır. İstanbul valisi bugün bizi buradan ileriye yürütmemekle anasal suç işlemiştir. Sadece İstanbul Valisi değil, 16 ilin valisi bizim yürüyüşümüze engelleyerek, yasaklar getirerek suç işlemiştir. Bugün Van’dan yola çıkıp Diyarbakır’a giden heyetimize saldırıda bulundu. Bunları kınıyoruz” dedi.

Devam eden yürüyüşün engellenmeye çalışıldığı belirtilen Oluç, “İktidara bir kez daha sesleniyoruz, bu darbeci anlayışınız karşısında ne milletvekilleri, ne parti yöneticileri, ne Kürt halkı ne Türkiye demokrasi güçleri asla ama geri adım atmayacaktır. Boyun eğmeyecektir, diz çökmeyecektir” denildi.