HDP’nin hazine yardımı hesabına bloke konuldu

Yayın tarihi: 5 Ocak 2023 Perşembe 2:11 pm - Güncelleme: 6 Ocak 2023 Cuma 10:43 am

AYM, HDP ile ilgili kararını verdi. Kararda, HDP’nin hazine yardımı paralarına geçici bloke konulması kararı verildi.

Anayasa Mahkemesi(AYM) Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahin’in, HDP’ye yapılan hazine yardımlarının yatırıldığı hesaplara bloke konulması talebi karara bağladı. AYM, sekiz oya karşı yedi oyla HDP’nin hesaplarına bloke koyulması kararını verdi.

HDP SAVUNMA YAPACAK

HDP, bir ay içerisinde savunmasını yapacak. Bir ay sonra tedbir kararı gözden geçirilerek, tedbire devam ya da tedbir sonlandırılsın kararı verilecek.

HDP’ye bu sene 179 milyonu 10 Ocak’a kadar olmak üzere 539 milyon TL hazine yardımı yapılması planlanıyor.

HDP SÖZCÜSÜ GÜNAY: İHSAS-I REY’İ DE AŞAN BİR KARARDIR

HDP Sözcsüsü Ebru Günay, karar hakkında bir basın açıklaması yaptı. Ebru Günay, AYM’nin verdiği kararın kapatma davası ile ilgili verilecek kararı önceden açıklama anlamına gelen”ihas-ı rey”i aşan ve nihai karara giden bir karar olduğu değerlendirmesinde bulundu.

Günay şunları söyledi:

“Mahkeme tarihinde şimdiden kara bir leke olarak geçen bu karar halkın iktidara olan öfkesini bilemiş, inancını ve kararlılığını ise daha fazla büyütmüştür. Kimsenin kuşkusu olmasın bugünün sonunda kazanan bizler olacağız. Bugünün sonunda kazanan Türkiye halkları olacaktır. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Parti hesabımıza ilişkin daha önce iki kez yaptığı başvuruyu iki kez reddeden Anayasa Mahkemesi, bu sefer siyasi baskılara dayanamamış, mahkeme tarihine bir utanç tablosu daha eklemiş ve Türkiye’nin üçüncü büyük partisinin hesaplarına bloke konulmasını karara bağlamıştır. Tabii biz bunu bir kez daha basından ve yandaş medya üzerinden öğrendik. Henüz tarafımıza ve Partimize tebliğ edilmiş bir yazılı karar da yok. Bu karar ‘ihsas-ı rey’i dahi aşan nihai bir karara giden yoldaki bir karardır. Usul, esasları ayaklar altına alınmıştır. Bu karar meşruiyetten yoksundur, izahatı yoktur, Türkiye halkları nezdinde mahkum edilmiştir ve kabul edilemez bir karardır.”

Demirtaş: Ortak adayda uzlaşma olmazsa sorumlu HDP olmaz