HDP’nin ‘DTK’ protestosuna müdahale: Gözaltına alınanlar serbest bırakıldı

Yayın tarihi: 21 Kasım 2020 Cumartesi 4:59 pm - Güncelleme: 21 Kasım 2020 Cumartesi 11:51 pm

HDP İstanbul İl Örgütü’nün Demokratik Toplum Kongresi’ne (DTK) yönelik yapılan gözaltı operasyonuna tepki göstermek için Taksim Tünel’de yapacağı açıklamaya polis müdahale etti.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul İl Örgütü, Demokratik Toplum Kongresi’ne (DTK) yönelik gerçekleşen gözaltı operasyonlarını protesto etmek amacıyla Taksim Tünel’de yapmak istediği açıklamaya polis müdahale etti.

Mezopotamya Ajansı’nda yer alan habere göre polis engeline rağmen HDP’li vekillerin yürüyüşü HDP İstanbul İl Örgütü önünde kadar sürdü. Burada açıklamalarda bulunan HDP İstanbul Milletvekili Musa Piroğlu, “Bizi polis zoruyla durdurmaya çalıyorlar. Durabildiler mi? Hayır. Biz bu ülkenin umuduyuz. Asla diz çökmeyeceğiz. Biz bu topraklara ayağımız bastıkça umut hep olacak. Biz kazanacağız” dedi.

Mmüdahale sonucu HDP İl Eş Başkanları Elif Bulut ve Erdal Avcı’nın da aralarında bulunduğu 19 kişi gözaltı alındı.

SERBEST BIRAKILDILAR

Gözaltına alınan 19 kişi emniyetteki ifade işlemlerinin ardından akşam saatlerinde serbest bırakıldı. Serbest bırakıldıklarını Twitter hesabı üzerinden duyuran HDP İstanbul İl Eş Başkanı Elif Bulut, şu ifadeleri kullandı:

“Hukuk reformunun ne olduğunu bir kez daha bizzat deneyimledik. Amed operasyonunu protesto etmek için yapacağımız basın açıklamasına başlamadan darp edilerek gözaltına alındık saatler sonra hepimiz serbest bırakıldık. Hep birlikte özgürlük mücadelemizi büyütmeye devam edeceğiz.”

Diyarbakır’da aralarında çok sayıda avukatın da olduğu 101 kişi hakkında gözaltı kararı