HDP’li vekilden ilginç benzetme: AKP Sovyetler Birliği’ne benziyor

Yayın tarihi: 7 Aralık 2018 Cuma 9:32 am - Güncelleme: 7 Aralık 2018 Cuma 9:36 am

AKP’nin Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu’na sevkettiği 71 maddelik kanun teklifinin görüşmeleri sırasında söz alan Komisyon üyesi HDP’li Erol Katırcıoğlu, tüm yasaların altında Cumhurbaşkanına gönderme yapan bir düzenleme yapıldığına dikkat çekerken “Bu sistemde anlaşılan o ki, Sayın Cumhurbaşkanı Danışmanı Mehmet Uçum’un da söylediği gibi, esasında Cumhurbaşkanı tek kişilik hükûmet” dedi.

AKP, SOVYETLER BİRLİĞİ’Nİ KURMAYA ÇALIŞIYOR
Gazete Duvar‘dan Nergis Demirkaya’nın aktardığına göre “kendisinin sol siyasetten gelen bir kişi olduğunu” öne süren Katırcıoğlu şöyle devam etti:

“Ben sol siyasetten gelen bir insan olarak sizleri şöyle görüyorum: Sizler bu ülkede bir tür Sovyetler Birliği kurmaya çalışıyorsunuz gibi geliyor bana yani -gerçekten tuhaf ama- sizler Bolşevik’siniz, bizler de Menşevik gibi kendimi hissediyorum burada. Bolşevikler de Duma’da çoğunluktaydı ve onların istediği oldu, onların isteği üzerinden sistem belirlendi ve sistem özü itibarıyla devletçiydi. Yani bir “gros plan” vardı, her şeyi planlıyordu. Kimin ne giyeceğine, kimin ne yiyeceğine neredeyse karar veriyordu. Süreyya Bey, siz de duyun, Adalet ve Kalkınma Partisini bir tür Sovyetler Birliği, Sovyetler Birliği Komünist Partisine benzettiğimi söylüyorum.”

Sermaye düzeninin siyasi temsilcisi AKP’yi; sömürünün, eşitsizliklerin ve cehaletin ortadan kaldırıldığı bir yaşamın mümkün olduğunu kanıtlayan SSCB’ye benzeten Katırcıoğlu’nun sözleri tepki çekti.