HDP’li siyasetçilere ‘delillerin sağlıklı toplanabilmesi’ için 24 saat avukat yasağı

Yayın tarihi: 25 Eylül 2020 Cuma 2:34 pm - Güncelleme: 25 Eylül 2020 Cuma 2:37 pm

HDP’ye yönelik ‘Kobani’ eylemleri gerekçe gösterilerek başlatılan operasyon kapsamında gözaltına alınan ve aralarında HDP’li eski milletvekilleri, MYK üyeleri ve belediye başkanlarının da olduğu 82 kişi hakkında 24 saat avukat kısıtlaması kararı getirildi.

Artı Gerçek’ten Derya Okatan’ın haberine göre, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başlattığı soruşturma kapsamında aralarında HDP’li eski milletvekilleri, MYK üyeleri ve belediye başkanlarının da olduğu 82 kişi avukatlarıyla 24 saat görüşemeyecek.

Savcılık, kısıtlama kararının gerekçesini ise “Delillerin sağlıklı bir şekilde elde edilerek soruşturmanın tamamlanabilmesi, şahısların müdafi ile görüşmeleri halinde olaya karıştığı düşünülen ve yakalanmamış olan aynı dosya kapsamındaki diğer kişilerin kaçması ve soruşturma ile ilgili delillerin karartılmasının, yok edilmesinin önlenmesi” olarak açıkladı.

NE OLMUŞTU?

‘Kobani olayları’ adı altında Ankara merkezli 7 ilde başlatılan operasyon kapsamında 82 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Gözaltı kararı verilenler arasında HDP’li eski milletvekilleri, belediye başkanları ve MYK üyelerinin de olduğu belirtildi.

Gözaltına alınanlar arasında Ayhan Bilgen, Altan Tan, Sırrı Süreyya Önder ile HDP’li eski milletvekilleri, belediye başkanları ve MYK üyeleri de var.

Flaş… Son HDP’li belediyeler de kayyuma gidiyor: 82 gözaltı kararı