HDP’li Semra Güzel’den açıklama: Fotoğraflar çözüm sürecinden

Yayın tarihi: 10 Ocak 2022 Pazartesi 10:06 am - Güncelleme: 10 Ocak 2022 Pazartesi 2:14 pm

HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel, PKK’lı Volkan Bora ile beraber çekildiği fotoğraflara ilişkin konuştu. Fotoğrafların çözüm süreci döneminde çekildiğini söyleyen Güzel, Bora ile sözlendiklerini söyledi.

HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel, PKK’lı Volkan Bora ile çektirdiği fotoğrafa ilişkin sessizliğini bozdu. HDP’li vekil, yaptığı yazılı açıklamada “Volkan Bora ile üniversite yıllarımda tanıştım ve bir süre arkadaş olarak görüştüm. Kendisi ile yaşadığımız duygusal yakınlık sonucunda, aileler arasında yaptığımız bir tören sonrasında sözlendik. Volkan Bora gazetecilik yaparken, 2009 sonlarında maruz kaldığı soruşturma ve davalar neticesinde yurtdışına gitmek zorunda kaldı. Ulaşmaya çalışmama rağmen, 2014 yılına kadar kendisiyle hiçbir şekilde görüşemedik” dedi.

TBMM Başkanı Şentop’tan ‘Semra Güzel’ açıklaması

Güzel şöyle devam etti:

“Bahsi geçen bölgeye gittiğimde iki kadın tarafından karşılandım. Bana güvenlik koşulları nedeniyle kendi kıyafetlerinden giymem gerektiği söylendi. Bir süre bekledikten sonra orada olduğunu öğrendim ve görüştük. İşte basına servis edilen fotoğraflar bu görüşmeye ait fotoğraflardır. Sadece benim değil milyonlarca insanın geleceğe dair umutlandığı ve barışı arzuladığı bir süreçte, bizatihi hükümetin karşı tarafla görüşmeler yaptığı göz önüne alınırsa, bu fotoğrafların bugün hakkımda yürütülen karamalara, kumpas girişimlerine ve suçlamalara dayanak yapılmaya çalışılması kabul edilemez. 2014 yılında kamuda görev yapıyordum. Hiçbir siyasi partiye üyeliğim bulunmuyor.

“İFADEYE DAHİ ÇAĞRILMADIM”

“2017 yılında, Volkan Bora’nın yaşamını kaybetmesinin ardından ele geçirilen kimi materyaller sonucu açılan soruşturma dosyalarında bana dair herhangi bir işlem olup olmadığını bilmiyorum. Fakat 2018’de milletvekili seçilene kadar, hiçbir şekilde hakkımda bir soruşturma başlatılmadı ve ifadeye dahi çağrılmadım.”

Güzel şu soruyu sordu:

Madem bu fotoğraflar 5 yıl önce elinize geçti, milletvekili olmadığım bir yıl boyunca neden hakkımda herhangi bir soruşturma başlatılmadı?
Madem bu fotoğraflar 5 yıl önce elinize geçti, attığım twitten dahi fezleke hazırlanırken, vekillik çalışmalarını yürüttüğüm üç buçuk yıl içerisinde neden bu dosyaya dair Meclis’e iletilen herhangi bir fezleke olmadı?

Güzel’in PKK’lı Volkan Bora ile çekildiği fotoğrafları ilk Süper Haber yayınladı. Haberde Güzel hakkında fezleke hazırlandığı ve konunun Meclis gündeminde olduğu söylendi.