HDP’li Semra Güzel hakkında yakalama kararı

Yayın tarihi: 24 Mart 2022 Perşembe 6:46 pm - Güncelleme: 24 Mart 2022 Perşembe 7:02 pm

Öldürülen PKK’lı terörist ile fotoğraflarının ortaya çıkmasından sonra dokunulmazlığı kaldırılan  HDP vekili Semra Güzel hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel’in PKK’lı bir terörist ile 2016’da terör kampında görüştüğü ortaya çıktı. Semra Güzel’in görüştüğü terörist ile de fotoğrafları kamuoyuna yansıdı.  Güzel’in fotoğraflarının ortaya çıkmasından sonra hareket geçen Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, fezleke hazırlayarak Adalet Bakanlığı’na gönderdi. Fezlekenin ardından Güzel’in dokunulmazlığı TBMM Genel Kurulu’nda dokunulmazlığı kaldırıldı.

ADRESİNDE YOK

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, hakkındaki soruşturma kapsamında ifade alınmak üzere çıkarılan davetiyeye cevap vermeyen ve adresinde bulunamayan Güzel için harekete geçti. Başsavcılık, “silahlı terör örgütüne üyelik” suçlamasıyla iki ayrı dosyası bulunan şüpheli Güzel hakkında sulh ceza hakimliğinden “yakalama kararı” çıkarılmasını talep etti. Talebi yerinde gören hakimlik, Güzel hakkında yakalama emri çıkardı.

Anayasa Mahkemesi’nden Semra Güzel kararı