HDP’li Saruhan Oluç: Cezasızlığın sonu nereye varacak, Musa Orhan’ı kim koruyor?

Yayın tarihi: 27 Ağustos 2020 Perşembe 4:04 pm - Güncelleme: 27 Ağustos 2020 Perşembe 4:04 pm

Grup Başkanvekili Saruhan Oluç, İpek Er’e tecavüzden yargılanan uzman çavuş Musa Orhan’ın tahliye edilmesiyle ilgili, “Kimdir Musa Orhan’ı koruyanlar? Bu cezasızlık ve himaye etme politikasının sonucu nereye varacak sormak istiyoruz” diye sordu.

Mecliste gündeme dair basın toplantısı düzenleyen HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç, İpek Er’e tecavüzden yargılanan uzman çavuş Musa Orhan’ın tahliye edilmesine tepki gösterdi.

“Kimdir Musa Orhan’ı koruyanlar? Bu cezasızlık ve himaye etme politikasının sonucu nereye varacak sormak istiyoruz” diyen oluç, Orhan’ın “İstediğin yere şikayet et, ban bir şey olmaz” şeklindeki sözlerine dikkat çekerek, “İpek Er’in acılı annesi, ‘O devlete ve belindeki silaha güvendi’ dedi. Gerçekten devlet ve iktidar himaye ediyor. Kimi himaye ediyor? Kürde saldıranı, tecavüz edeni himaye ediyor. ‘Eğer Kürtseniz, size adalet yok’ diyor” ifadelerini kullandı.

Mezopotamya Ajansı’nın aktardığına göre, bu cezasızlık ve himaye etme politikasının sonucu nereye varacağını sormak istediklerini belirten Oluç, “Musa Orhan’ın suç ortakları var mı, varsa kimlerdir? Kaç Musa Orhan daha vardır, iktidarın himayesinde olan ve cezasızlık politikasıyla korunan? Yargı neden sahip çıkmıştır, asker ve sivil bürokrasi mi yargı mı korumuştur Musa Orhanı’ı. Kürt halkının tekil değil, sistematik bir saldırıyla karşı karşıya olduğunu bir kez daha gördük” diye konuştu.

Uzman çavuş Musa Orhan serbest, TELE1 hedef!

‘İKTİDARIN İYİ ÇOCUKLARI DEVAM EDECEK’

Orhan’ın tahliyesinin cinsel saldırı suçlarını teşvik edeceğini vurgulayan Oluç, kararı protesto ettiklerini ve olayın peşini bırakmayacaklarını dile getirerek, şöyle devam etti: “Onlar iktidarın ve devletin ‘iyi’ çocukları olarak faaliyetlerine devam ediyor. Musa Orhan’ı salan yargı, yargının durumunu gösterdi. Salma gerekçesi ‘kaçma ihtimali’ yokmuş. Bugün cezaevinde tutulan siyasetçiler, Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ, belediye eş başkanlarımız bunların kaçma şüphesi olduğu için mi tutuyorsunuz cezaevinde? Yargıya bunu sormak istiyoruz.”

“Musa Orhan’ın tutuklu yargılanması gerekirdi”

NE OLMUŞTU?

İpek Er’e tecavüzden yargılanan uzman çavuş Musa Orhan’ın tahliye edilmişti.