HDP’li Sancar’dan Konya’da katliamı açıklaması: Muhalefet partileri ve demokrasi güçleri tutum almıyor

Yayın tarihi: 30 Temmuz 2021 Cuma 10:48 pm - Güncelleme: 30 Temmuz 2021 Cuma 11:54 pm

Konya’daki katliamın ardından Halkların Demokratik Partisi (HDP), ‘Acil kodu’yla toplandı. HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar yaptığı açıklamada “Ortada çok ciddi bir kaos planı var ve bu plan ülkedeki Kürtler üzerine” diye konuştu.

HDP Eş Genel Başkanları ve Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyelerinin toplantısının ardından açıklama yapan HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar’ın açıklamalarından satır başları şöyle:

“İktidarın nefret ve tahrik dili bu katliamın başlıca sorumlusudur. Bu iktidar uzun süredir, HDP’yi, HDP üzerinden Kürtleri hedef gösteren nefret dilini yoğun bir şekilde kullanmakta ve katliam politikalarına zemin hazırlayacak açıklamalar yapmaktadır. Afyon, Ankara, Konya’da benzeri saldırılar yaşandı. Muhalefet partileri ve demokrasi güçleri tutum almıyor. Sadece kınama yetmez. Ne yazık ki bu vahim politikalara karşı ortak geleceğimizi tehdit eden bu zehirli politikalara karşı demokrasi güçlerinden ve özellikle muhalefet partilerinden etkili ortak tutumun gelmediğini söylemek zorundayız. Artık zaman kalmadı.”

“KÜRT HALKI ASLA YALNIZ DEĞİLDİR”

Açıklamasında muhalefete seslenen Mithat Sancar, “Sadece kınamak ve baş sağlığı mesajları vermek yetmez” diyerek, konuşmasına şöyle devam etti:

“Yan yana durarak bu planları boşa çıkarmak için ortak tavra ihtiyaç var. Tekrar söylüyoruz, gelin bu neferet politikalarına, bu katliamcı planlara hep birlikte karşı çıkalım. Gelin bunları birlikte durduralım. Kürt halkına da buradan açıkça söylemek gerekiyor. Kürt halkı asla yalnız değildir. Kürt halkı asla bu saldırılar karşısında korkacak, sinecek bir halk değildir. Bu halkın iradesini temsil eden parti olarak HDP, Kürt halkının yaşam hakkını ve eşit şartlarda bu ülekde yaşama imkanlarını koruyacak, büyütecek kararlılığa ve güce sahiptir. Hep birlikte başta Kürt halkı olmak üzere bu katliamcı politikalara, ırkçı zihniyetlere karşı demokratik tepkimizi en kararlı şekilde dile getirmeye devam edeceğiz. Kaos planları boşa çıkacak.”

Konya’da katliam! 7 kişilik aileyi silahlı saldırıda öldürdüler