HDP’li Özlem Gündüz tahliye edildi

Yayın tarihi: 11 Haziran 2020 Perşembe 10:48 pm - Güncelleme: 11 Haziran 2020 Perşembe 10:48 pm

Diyarbakır’da “terör örgütü üyesi olma” iddiasıyla tutuklanan HDP MYK Üyesi Özlem Gündüz tahliye edildi.

Rosa Kadın Derneğine dönük başlatılan soruşturma kapsamında “terör örgütü üyesi olma” iddiasıyla tutuklanan HDP MYK Üyesi Özlem Gündüz tahliye edildi.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Rosa Kadın Derneğine dönük başlatılan soruşturma kapsamında 22 Mayıs’ta yapılan ev baskınlarında, aralarında dernek yöneticileri ve siyasetçilerinin de bulunduğu 18 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan 18 kişiden 12 isim 24 Mayıs’ta gizli tanık ifadesi ile katıldıkları eylem ve etkinlikler gerekçesiyle “terör örgütü üyesi olmak” iddiasıyla tutuklandı. Tutuklanan 12 isim arasında bulunan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Merkez Yürütme Kurulu (MYK) Üyesi Özlem Gündüz tahliye edildi.

Rosa Kadın Derneği Üyesi Gönül Aslan ve oğlu 3 yaşındaki Dilgeş Aslan’ın tahliye edilmesinin ardından akşam saatlerinde tahliye edilen Gündüz’le birlikte soruşturma kapsamında tahliye olanların sayısı 2’ye yükseldi.

NE OLMUŞTU?

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Rosa Kadın Derneği hakkında başlatılan bir soruşturma kapsamında 24 Mayıs’ta Rosa Kadın Derneği Başkanı Adalet Kaya, kurucu üye Narin Gezgör ve dernek yöneticisi Fatma Gültekin, Özgür Kadın Hareketi (TJA) aktivistleri Gülcihan Şimşek, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) eski Eş Genel Başkanı Mehmet Arslan, HDP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyesi Özlem Gündüz, HDP Yenişehir İlçe Eşbaşkanı Remziye Sızıcı, Bağlar Belediyesi Meclis Üyeleri Gönül Aslan ve Veysi Kuzu, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Sevim Coşkun, HDP Üyesi Mehmet Ali Altınkaynak, DBP PM Üyesi Celal Yoldaş de tutuklandı.

12 kişi, gizli tanık beyanları ile düzenlenen yürüyüş, oturma eylemi, kayyum protestosu, basın açıklaması, taziye, açlık grevi, PKK Lideri Abdullah Öcalan’a uygulanan tecrit protestosu gibi eylem ve etkinlikleri katıldıkları için “terör örgütü üyeliği” iddiasıyla tutuklanmıştı. (MA)