HDP’li Milletvekilinden AKP iddiası: Baraj altında kalacak duruma gelecek

Yayın tarihi: 18 Şubat 2020 Salı 3:28 pm - Güncelleme: 18 Şubat 2020 Salı 3:28 pm

HDP Iğdır Milletvekili Habip Eksik, “AKP önümüzdeki dönemde çok ciddi anlamda baraj sorunu dahi yaşayabilecek bir parti durumuna gelir” iddiasında bulundu.

Eksik, Meclis Genel Kurulu’nda AK Partili vekillere seslenerek, “Kulislerde parti arıyor sizin vekilleriniz. Bunu bilin! Çatırdıyorsunuz! Çatırdıyorsunuz!” demişti.
Tarafsız Haber Ajansına konuşan Eksik, iddiasına ilişkin şöyle dedi:

“AKP’nin parçalanacağı ve içinden üç partinin çıkacağı zaten herkesçe biliniyor ki bu kulis görüşmelerinde de zaten sohbetlere de az çok yansıyan bir durum.

“ÇİL YAVRUSU GİBİ DAĞILACAK”

AKP çok yakın bir tarihte bence çil yavrusu gibi dağılacak ve birçok siyasetçide bunun farkında. Eski siyasetçiler de yeni seçilmiş olan milletvekilleri de zaten çoğu belli görüşmeler gerçekleştirdiklerini biz de duyuyoruz. Kulislerde de zaten biz duyuyoruz bunları. Dışarıda da zaten siyaseten duyuyoruz. Ama isim vermemiz doğru olmaz. Ahlaki olmaz. Davutoğlu parti kurdu bir de Babacan’ın partisi olacak ve doğal olarak AKP üçe bölünmüş olacak.

“TABLO ONLAR İÇİN HÜSRAN OLACAK”

AKP gibi özellikle iktidarın nimetleri üzerine kurulmuş bir partideki şey genelde tablo değiştiğinde böyle büyük çoğunluk yer değiştirir yani benim tahminim AKP önümüzdeki dönemde çok ciddi anlamda baraj sorunu dahi yaşayabilecek bir parti durumuna gelir zaten. Bu sadece benim tahminim değil birçok siyasetçinin de birçok siyaset analistinin de öngördüğü bir durum. Tablo onlar için hüsran olacak.
İktidarı kaybetme durumları olduğu anda domino etkisi yaratacaktır ve ciddi anlamda kopuşlar daha da aşırı derecede tahmin edilenin çok çok üstünde olacaktır.

“YAKIN TARİHTE BİR ERKEN SEÇİMİN OLACAĞI KANAATİNDEYİM”

Türkiye’nin zaten bir erken seçim ihtiyacı var. Bizim partimiz uzun zamandır mevcut ekonomik kriz ve siyasal derinleşmiş kriz nedeniyle erken bir seçime gidilmesi gerektiğini söylüyoruz, talep de ediyoruz. Ben yakın tarihte bir erken seçimin olacağı kanaatindeyim.”