HDP’li Meral Danış Beştaş kaza geçirdi: Belinde kırık var

Yayın tarihi: 13 Nisan 2023 Perşembe 9:13 pm - Güncelleme: 14 Nisan 2023 Cuma 1:44 am

HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, seçim çalışmaları kapsamında gittiği Erzurum’un Karayazı ilçesinde trafik kazası geçirdi. Durumu ağır olan Beştaş, hastaneye kaldırıldı.

HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş ile şoförü Mehmet Vefa ve ismi öğrenilemeyen parti yöneticisi, seçim çalışmaları için gittiği Erzurum’un Karayazı ilçesinde trafik kazası geçirdi. Araçta sıkışan Beştaş, olay yerine gelen itfaiye ekiplerinin çalışmaları sonucu araçtan çıkarıldı. Sağlık durumu ağır olduğu öğrenilen Beştaş, ambulansla Erzurum Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

BELİNDE KIRIK TESPİT EDİLDİ

Hastane yönetimiyle görüşen Parti Meclis Üyesi Talha Kaya, Beştaş’ın sağlık durumu hakkında bilgi verdi. Kaza sırasında otomobilin arka koltuğunda oturduğu öğrenilen Beştaş’ın belinde kırık olduğunun tespit edildiğini açıklayan Kaya şu bilgiyi paylaştı:

“Değerli basın emekçileri, milletvekilimiz Meral Danış Beştaş, bu akşam üzeri geçirdiği kaza sonucu Erzurum Şehir Hastanesi’ne getirildi. Hastane Başhekimiyle yaptığımız son görüşme sonucunda bütün filmler çekildi, tomografiler çekildi, beyinde ve farklı organlarda herhangi bir hasarın olmadığını söyledi. Ama ne yazık ki belinde bir kırık olduğunu tespit ettiklerini söyledi. Bu kırık sonucunda da başhekim, bizim de olurumuzla birlikte Meral Başkanımızın ambulans uçakla Ankara’ya sevkine karar verildiğini söyledi.”

EL SALLADI

Talha Kaya’nın açıklamalarından kısa süre sonra Meral Danış Beştaş, sedye ile hastaneden çıkarıldı. Beştaş, hastane önünde bekleyen ve ‘Erzurum seninle gurur duyuyor’ diye slogan atan partilere el sallayarak karşılık verdi. Ardından Beştaş’ın konulduğu ambulans, havalimanına gitmek üzere yola çıktı. Havalimanına ulaştırılan Beştaş, hazır bekletilen ambulans uçakla Ankara’ya götürüldü.