HDP’li Gergerlioğlu, Süleyman Soylu hakkında suç duyurusunda bulunacak

Yayın tarihi: 26 Aralık 2020 Cumartesi 4:21 pm - Güncelleme: 26 Aralık 2020 Cumartesi 4:22 pm

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, kendisi için “FETÖ’cü teröristtir” diyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu için suç duyurusunda bulunacağını açıkladı.

Çıplak arama iddialarını gündeme getiren HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Uşak Emniyet Müdürü tarafından hakaretlere maruz kalmasını yargıya taşımıştı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun da kendisi için “FETÖ’cü teröristtir” demesine tepki gösteren Gergerlioğlu, Soylu’ya da suç duyurusunda bulunacak.

Gergerlioğlu, “Çıplak arama iddialarını gündeme getirdiğimiz için, yalanlar, hakaretler, iftiralar ve tehditler ile karşılaşıyoruz. Hem Uşak Emniyet Müdürü hem de İçişleri bakanı bize iftira ve tehditlerle saldırdılar. Çünkü telaş içindeler, suç bastırmaya çalışıyorlar” dedi.

Gergerlioğlu, “Şansıma yönelik, itibarımı ayaklar altına alıcı bir saldırı gerçekleşmektedir” ifadesini kullandı.

Başsavcılık duyurdu: ‘Çıplak arama’ paylaşımlarına ‘FETÖ’ soruşturması

NE OLMUŞTU?

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun ‘Uşak’ta gözaltına alınan 30 üniversite öğrencisi kadının çıplak aramaya maruz bırakıldığı’ söylemesinin ardından başlayan “çıplak arama” tartışmaları başlamıştı. AKP kanadı çıplak aramayı reddederken, TBMM İnsan Hakları Komisyonu’nun CHP’li üyeleri, iddiaların araştırılması için alt komisyon kurulmasını istemişti.

Öte yandan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, cezaevinde çıplak arama iddiasında bulunanlar hakkında, “FETÖ lehine kasıtlı paylaşım” gerekçesiyle soruşturma başlatmıştı.

AKP’liler yalanlamıştı! Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü’nden ‘çıplak arama’ açıklaması geldi

Soylu’dan ‘çıplak arama’ yanıtı: Gergerlioğlu bir FETÖ’cü teröristtir