HDP’li Gergerlioğlu: “Edirne Pazarkule’de bir kurgu var, İpsala’da hiç kimse yok!”

Yayın tarihi: 6 Mart 2020 Cuma 5:58 pm - Güncelleme: 6 Mart 2020 Cuma 6:00 pm

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Meclis’teki konuşmasında Edirne’deki incelemelerde edindiği bilgileri anlattı.

Gergeroğlu, “Şu anda da gidin bakın, Edirne’ye 40 kilometre kala otobüsler durduruluyor ve tüm göçmenler Pazarkule’ye yönlendiriliyor. Pazarkule’de bir kurgu var, İpsala’da hiç kimse yok, Doyran’da kimse yok ve Pazarkule’de bir kurgu var” dedi.

KARAKOLLAR UZAKTAN SAYIYOR

İçişleri açıklamasında, ‘135bin kişiyi karşıya gönderdik’ deniyor. Biz orada “Bunun ispatı nedir?” dedik. “Karakollar uzaktan sayıyor, şu kadar kişi geçti.” diye bize açıklama yaptılar ama daha sonra öğrendik ki karşıya geçen insanlar vuruluyorlar, öldürülüyorlar. Bir göçmenle İpsala’da görüştük “500 kişi karşıya geçtik, 1 kişi öldürüldü, hepimiz Türkiye’ye geri kaçtık” diyor. İşte, o bölgedeki uzmanlarla konuştuğumuzda 10 bine yakın bir geçiş olduğu tahmin ediliyor!

Sığınmacıların botlarının batırılmaya çalışıldığını, ateş açıldığını dile getiren Gergerlioğlu, “Yunanistan topraklarında ölen göçmenler var. Yunanistan topraklarından ateş açılarak Türkiye topraklarında ölen göçmenler var. Burada büyük bir facia yaşanıyor. Dün bunu bütün boyutlarıyla gördük. Vicdanımız sızladı. İnsanlar adeta bir mahlukat gibi görülüyor. İnsan olarak görülmüyor” dedi.

Gergerlioğlu şöyle devam etti:

“Yunanistan tarafından hak ihlali yapılarak gönderilen insanlara bu taraftan siz de demek ki “Karşı tarafa gidin.” diye ateş açacaksınız. Hani “Zorla göndermiyoruz.” diyorlar ya, sanırım yeterli yankı oluşturmadığını düşünüyor. Belli ki bin özel harekatçıyla geri itmeye karşı bu insanları ortada bir yem olarak kullanacak. Zaten biz o bölgede inanın ki çok üzüldük çünkü o bölgede o göçmenler mahlukat olarak görülüyordu. İki taraf tarafından da ölümlerine göz yumuluyordu.”