HDP’li Dersim Dağ hakkında ‘Leyla Güven’i övdün’ fezlekesi

Yayın tarihi: 29 Mayıs 2019 Çarşamba 8:50 am - Güncelleme: 29 Mayıs 2019 Çarşamba 8:50 am

Leyla Güven’in başlattığı açlık grevi eylemine destek vererek 85 gün boyunca açlık grevi yapan HDP’li Dağ hakkında yeni bir fezleke hazırlandı. Dağ’ın “Örgüt propagandası yapmak” iddiasıyla dokunulmazlığının kaldırılması talep edildi.

Leyla Güven’in başlattığı açlık grevi eylemine destek vererek 85 gün boyunca açlık grevi yapan HDP Milletvekili Dersim Dağ hakkında, 19 Ocak’ta düzenlenen mitinge katılım yönündeki açıklamalarda “Leyla Güven’i ulusal ve uluslararası kamuoyuna masum şekilde lanse ettiği, bu yolla övdüğü” gerekçesiyle fezleke hazırlandı.

Mezapotamya Ajansı’nın haberine göre, Dağ’ın, mitinge çağrı amaçlı 17 Ocak’ta yaptığı “Leyla Güven şahsında cezaevlerinde bir direniş başladı. 256 arkadaşımız şu anda açlık grevinde, Leyla Güven’de 71 gündür bedenini açlığa yatırmış durumda. Sayın Abdullah Öcalan’ın üzerindeki tecridin kırılması için başlatmış olduğu halklar üzerinde var olan tecridin kırılması için başlatmış olduğu eyleme ses vermek, bu direnişi sahiplenmek ve Leyla Güven’in taleplerini sahiplenmek ve Leyla Güven’in taleplerini sahiplenmek için 19 Ocak’ta saat 12’de gerçekleştireceğimiz bu miting bütün halkımızın, Amed bölgesinde bütün halkımızı Leyla Güven’in taleplerini sahiplenmeye ve Leyla’ya ses vermeye davet ediyoruz” açıklaması suç sayıldı.

Dağ, DTK Eşbaşkanı Leyla Güven’in “KCK talimatıyla” açlık grevi eylemi başlattığı ve HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli’nin de KCK’nin talimatını sahiplendiğine yer verilen fezlekede, Dersim Dağ’ın, “Öcalan ve örgüt adına suç işleyen Leyla Güven’i ulusal ve uluslararası kamuoyuna masum şekilde lanse ettiği, bu yolla övdüğü, yaptıklarını teşvik ettiği, eylemlerini meşru göstermeye çalıştığı” ileri sürüldü.

Dağ’ın “Örgüt propagandası yapmak” iddiasıyla dokunulmazlığının kaldırılması talep edildi.