HDP’li Beştaş’tan AKP’ye: Başka bir parti FETÖ ile işbirliği yapsaydı şimdi bütün üyeleri cezaevindeydi

Yayın tarihi: 6 Kasım 2019 Çarşamba 5:03 pm - Güncelleme: 6 Kasım 2019 Çarşamba 5:04 pm

HDP Siirt Milletvekili Meral Danış Beştaş, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yaptığı konuşmasında AKP’ye yüklendi. HDP’li  Beştaş, “Bizi terörle suçlayanlar, FETÖ’yü doğuranlardır” ifadelerini kullandı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Siirt Milletvekili ve TBMM İnsan Hakları Komisyonu ve Anayasa Komisyonu Üyesi Meral Danış Beştaş, TBMM’de yaptığı AK Parti iktidarına sert sözlerle yüklendi. HDP’yi terörizmle suçlayanların senelerdir terörle iç içe yaşadığını dile getiren Beştaş şunları söyledi:

“BİZİ TERÖRİZMLE SUÇLAYANLAR KENDİ KUCAĞINDA FETÖ’YÜ DOĞURDU”

Bize terörist diyenler teröristlerin ağababalarıdır. Bizi terörizmle suçlayanlar, terörizmle iç içe yaşayan, kendi kucağında FETÖ’yü doğuran partidir. Siz bize terörist diyemezsiniz. Bu ülkeye her türlü terörü siz getirdiniz. Sizin terörist dediklerinizle şu anda fotoğraflarınız çarşaf çarşaf çıkıyor.

REKLAM PARTİSİ

15 Temmuz bahanesiyle yok o terörist, yok bu terörist diyorsunuz. Geçin bunları. Reklam partisi dediğim tam da bu. FETÖ ile bugüne kadar kol kola olanlar sizin dışınızda hangi parti olsaydı şimdi bütün üyeleri cezaevinde olacaktı.

“BAĞDADİ’Yİ YA SATTINIZ, YA DA SİZE RAĞMEN ÖLDÜRÜLDÜ”

Siz kucağınızda taşıdığınız IŞİD’in lideri Bağdadi’yi öldürdünüz. Onu da sattınız gerçi. Ya sattınız ya da size rağmen öldürüldü. Bize ezberlerle konuşmayın.

“SAVAŞTAN MEDET UMARAK İKTİDARINIZI DEVAM ETTİRMEYE ÇALIŞIYORSUNUZ”

Eğer bu ülkede 6 milyon terörist var diyorsanız sizin siyasetiniz artık tükenmiştir. Ama sizi gerçekten anlıyorum. Kaybettiniz, düşüştesiniz. Savaştan medet umuyorsunuz. Gidip savaş açarak iktidarınızı devam ettirmeye çalışıyorsunuz.