HDP’li Beştaş: TELE1 verilen ceza ile amaçlanan muhalefetin sesini kıstırmak

Yayın tarihi: 21 Ekim 2022 Cuma 10:54 pm - Güncelleme: 21 Ekim 2022 Cuma 11:00 pm

HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, iktidarın sansür aygıtı RTÜK’ün TELE1’e verdiği cezayı Meclis’e taşıdı. Beştaş, “Elle tutulur izah edilir hiçbir yan yok. Amaçlanan muhalefetin sesini kıstırmaktır” dedi.

Îktidarın sansür aygıtı Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), TİP Milletvekili Serra Kadıgil’in Diyanet’e yönelik eleştirileri sebebiyle TELE1’e üç gün ekran karatma cezası verdi. HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, lisans iptali ile karşı karşıya kalan TELE1’e verilen hukuksuz cezayı TBMM’ye taşıdı. Beştaş şunları dile getirdi:

“Sansür aygıtı aralıksız devam ediyor. RTÜK yine muhalif basını susturmak için skandal bir karara imza attı. TELE1’in ekranlarını din, dil ve ırk ayrımı yaptığı gerekçesi ile 3 gün kararmasına karar verdi.

Merdan Yanardağ: Karartılmak istenen TELE1 değil Türkiye’dir

Oy çokluğu ile alınan kararın gerekçesi daha da vahim. TELE1’e konuk olan TİP Milletveiki Serra Kadıgil’in “Diyanet bu haliyle Siyasal İslamcı bir gereçtir” eleştirisi getirildi.

Programa katılan konukların düşüncesini açıklama özgürlüğü var. Bu suç olmaaz ayrıca da bir vekil. Diğeri kanal sorumlu olamaz biz de canlı yayınlara katılıyoruz. Bizim ne söyleceğimizi önceden öğrenme şansları yoktur. Bu çok absürt bir durum hakikaten.

“TRT3’Ü KARARTACAKLAR MI?”

Yine Kadıgil’in bir vekil olarak kürsü dokunulmazlığı var. Aynı sözleri Meclis’te söyleyince TRT3’ü karartacaklar mı? Bu aşamaya mı geldik? Elle tutulur izah edilir hiçbir yanı yok. Amaçlanan muhalefetin sesini kıstırmaktır. Tehlike büyük. TELE1’e verilen cezanın tekrarlanması halinede sonuç lisans iptali olacaktır. Bu sansüre karşı hep birlikte mücadele edelim.”