HDP’den yeni hamle: 4 partiden randevu istendi

Yayın tarihi: 27 Ocak 2021 Çarşamba 9:35 am - Güncelleme: 27 Ocak 2021 Çarşamba 9:35 am

Muhalefet partileri arasında “diyalog” ve güncel gelişmelerle ilgili “müzakere” ziyaretlerine HDP de katıldı. HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar, CHP, Saadet Partisi, Gelecek Partisi ve DEVA Partisi’nden randevu talep etti. İlk görüşmenin Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ile gerçekleşmesi bekleniyor. Gelecek hafta başlaması beklenen ziyaretlerde eş başkanların demokratikleşme, özgürlükler ve adalet konularında partilerinin çözüm önerilerini sunması bekleniyor.

Duvar’dan Nergis Demirkaya’nın haberine göre, Millet İttifakı dışında yer alan ancak yerel seçimlerde “AKP’ye kaybettirmek” stratejisi kapsamında birçok ilde aday çıkarmayarak muhalefet adaylarının kazanmasına destek olan HDP siyasi müzakere için adım attı.

Edinilen bilgiye göre güncel gelişmeleri değerlendirmek, başta ekonomi olmak üzere iç ve dış gelişmelerle ilgili görüş alışverişinde bulunmak, ayrıca başta demokratikleşme, özgürlükler ve adalet olmak üzere HDP’nin bu sorunlarla ilgili çözüm önerilerini sunmak için CHP, Saadet Partisi, Gelecek Partisi ve DEVA Partisi’nden randevu talep edildi.

RANDEVU TALEBİNE İLK YANIT SAADET PARTİSİ’NDEN

Randevu talebine ilk yanıt Saadet Partisi’nden geldi. HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan’ın beraberinde bir heyetle 1 Şubat 2021 Pazartesi günü Saadet Partisi Genel Merkezine giderek Genel Başkan Temel Karamollaoğlu ile bir görüşme gerçekleştirmesi bekleniyor. Daha sonra randevu talebine gelen yanıtlara göre diğer partiler ziyaret edilecek.

3 PARTİDEN RANDEVU İSTENMEDİ

HDP’nin AKP, MHP ve İyi Parti’den randevu talebinde bulunmadığı, bunun nedeninin 3 partinin HDP’ye dönük olumsuz politik tutum ve söylemlerinin gösterildiği öğrenildi.