HDP’den ‘Üç büyükşehirde aday çıkarabiliriz’ mesajı

Yayın tarihi: 12 Haziran 2023 Pazartesi 5:39 pm - Güncelleme: 12 Haziran 2023 Pazartesi 5:41 pm

Yeşil Sol Parti Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, HDP’nin yerel seçimlerde üç büyükşehirde aday çıkarıp çıkarmayacağına yönelik soruya “Tabi ki çıkarabilir. Bu en doğal hakkımız” diye yanıt verdi.

Yeşil Sol Parti Erzurum Milletvekili ve Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş yerel seçimlere dair dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Halk TV’ye konuk olan Beştaş “Masada olmamamıza rağmen Kılıçdaroğlu‘na oy verelim dedik. Ancak yüzde 1’lik partilere bakanlık verirken, partimize karşı uzak durdu. Bu durum halkımızda ciddi tepkiye yol açtı. Vatandaş bizi eleştiriyor. Kürt illerinde Kılıçdaroğlu rekor oy aldı. Biz olmasak Kılıçdaroğlu bölge illerinde o şekilde karşılanır mıydı? Bunlara karşı bir hakkı teslim etmek lazım” eleştirisinde bulundu.

TİP’e yönelik de eleştiride bulunan Beştaş “Aynı eleştiriyi TİP’e de yöneltiyoruz. Erkan Baş ‘Biz Kürtlerlerle yan yana durmazsak daha fazla oy alırdık’ diyor. Bir nevi Kürtlere veba muamelesi yapılıyor. Bu tavrı doğru bulmuyoruz. Şu an Emek ve Demokrasi Bloğu bileşenlerinin toplantıları sürüyor. Toplantı sonrası herkes kendi partisi açısından değerlendirmelerini yapacak” dedi.

Beştaş, HDP’nin Ankara, İzmir ve İstanbul’da aday çıkarıp çıkarmayacağına yönelik soruya ise “Tabi ki çıkarabilir. Bu en doğal hakkımız. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday çıkarmadığımız için muazzam bir eleştiri var” yanıtını verdi.

Tayip Temel: TİP bizim itirazımıza rağmen tek listede seçime girmeyi reddetti

Belediye başkanları Kılıçdaroğlu ile ‘değişim’ için görüşecek

Özgür Özel’den ‘değişim’ mesajı: Cesur, kararlı ve vefalı olacağım

Seçim sonuçları üzerine-2