HDP’den TİP’e ziyaret: Felakete sürükleniyoruz

Yayın tarihi: 25 Şubat 2021 Perşembe 5:11 pm - Güncelleme: 25 Şubat 2021 Perşembe 5:11 pm

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, ‘Herkes İçin Adalet’ kampanyası kapsamında Türkiye İşçi Partisi’ni (TİP) ziyaret etti. Ziyarette konuşan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, “Geçmişten beri aynı politikalar izlendiğini fakat bir çözüme ulaştırmadığını daha da felaketlere sürüklediğini biliyoruz” derken, TİP Genel Başkanı Erkan Baş, “HDP yalnız değil” mesajını verdi.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, ‘Herkes İçin Adalet’ kampanyası kapsamında Emek Partisi’nin (EMEP) ardından Türkiye İşçi Partisi’ni (TİP) ziyaret etti. Kadıköy’de bulunan il örgütü binasında gerçekleşen ziyarette Buldan’a HDP milletvekilleri Züleyha Gülüm ve Dilşad Canbaz Kaya da eşlik etti. Buldan ve beraberindekileri TİP Genel Başkanı Erkan Baş ve parti yöneticileri karşıladı.

Ziyarette konuşan Buldan, ziyaretlerin sivil toplum örgütleri, kadın kurumları, işçilerle ve emekçilerle devam edeceğini belirterek, yeni bir demokratik mücadele programını başlattıklarını söyledi. Buldan, TİP’te bir araya gelerek konuşacakları asıl meselenin ‘adalet’ olduğunu belirterek, “Herkesin adalete ihtiyacı olduğunu biliyoruz. Türkiye’nin tüm toplumsal kesimlerini bu sürece dahil ederek, tüm kesimlerin bizimle birlikte hareket etmesini istiyoruz” dedi.

BULDAN: KRİZİN SEBEBİ AKP HÜKÜMETİ…

Türkiye’de derin ekonomik krizlerin yaşandığını söyleyen Buldan, pandemi ile birlikte artan krizlerin asıl kaynağının Türkiye’deki hukuksuzluklar olduğunu belirtti. Buldan, krizin toplumun bütün kesimlerini etkilediğine dikkat çekerek, “Gittikçe sefalete ve yoksulluğa sürükleyen açlığın sefaletin giderek arttığı bir süreci önümüze konulduğu dönemde bu kampanyanın önemi çok büyük ve anlamlıdır. Ekonomik krizin asıl sebebi bugün Türkiye’nin kaynaklarının savaşa saraya ve yandaşa aktarılmasıdır. Önemli bir potansiyele sahip olan Türkiye’nin verimli kaynaklarından başta savaş politikaları olmak üzere sarayın ve yandaşın bu verimliliklerden nasıl yararlandığını hepimiz görüyoruz” ifadelerini kullandı.

“FELAKETE SÜRÜKLENİYORUZ”

Buldan, “Bugünkü siyasi irade olan AKP hükûmetinin sorunların kaynağına inmeden sorunları özellikle askeri ve güvenlikçi politikalar ile çözme yönündeki anlayışını reddediyoruz. Geçmişten beri aynı politikalar izlendiğini fakat bir çözüme ulaştırmadığını daha da felaketlere sürüklediğini biliyoruz” dedi.

“BU ANLAYIŞ KAYBETTİ”

13 şehitle sonuçlanan Gara operasyonuna da değinen Buldan, “Bunun böyle olmaması gerekir. Savaşla, bombayla bu sorunun çözüleceğine inananlar asla var olamamıştır. Bu anlayış hep kaybetmiştir. Son Gara operasyonuyla birlikte AKP Türkiye toplumundan ciddi anlamda tepki almış ve güvenirliği kalmamıştır” diye konuştu.

“HDP KOLAY YUTULACAK LOKMA DEĞİLDİR”

‘Hazirandan sonra başka programlarla Türkiye’nin meselelerini konuşmaya devam edeceklerini’ söyleyen Buldan, “Artık bu ülkeyi yönetemediklerini ve bir çıkmazın içerisinde olduklarını biliyoruz. Bu hırsla partimize saldırıyorlar, tüm Türkiye hakları buna tanıktır. Bütün başarısızlıklarının sonuçlarını HDP’ye hakaret ederek, terörize etmeye çalışarak kendilerini aklamaya çalışan bir iktidar var karşımızda. Ne yaparlarsa yapsınlar HDP kolay yutulacak bir lokma değildir. HDP almış odluğu stratejik kararlarla birlikte nasıl bir damga vurduğunu gösteren bir partidir” dedi.

BAŞ: KAYBETTİKÇE HDP’Yİ HEDEF ALIYORLAR

TİP Genel Başkanı Erkan Baş ise, HDP’nin yalnız olmadığını ve HDP ile beraber olmaktan mutluluk duyduklarını söyledi.

‘AKP’nin sıkıştığında Kürtleri hedef tahtasına yerleştirdiğini, toplumu düşmanlaştırarak HDP’yi yalnızlaştırdığını’ söyleyen Baş, şöyle devam etti: “Tüm Türkiye haklarına, emekçilerine bir soru sormak istiyoruz. Eğer HDP, AKP’nin istediği gibi bir parti olsaydı, ona boyun eğseydi, ona teslim olsaydı, onun çizdiği sınırlar içerisinde siyaset yapmaya devam etseydi bugün bu saldırılan muhatabı olacak mıydı? Bugün sayısız seçilmiş arkadaşımız cezaevlerinde olacak mıydı? Sadece bunun cevabı bile bu çabanın neye hizmet ettiğini gösteriyor. İktidar kaybediyor, elinde bir tek aygıt kalan sopayı baskıyı kullanıyor. Halk üzerinde bir şiddet politikası uyguluyor. HDP de en önemli hedef. Hakkı için direnen her işçinin emekçinin bu iktidar tarafından terörist ilan edildiğini görüyoruz. Üniversitemizi yönetecek kişiye biz karar veririz diyen öğrenci ve akademisyenler terörist ilan ediliyor. Kim özgürlük, demokrasi mücadelesi veriyorsa iktidar tarafından hedef oluyor.”

‘Birlikte mücadele’ vurgusu yapan Baş ziyaretle ilgili, “Bugün bu buluşmanın da önemli bir adım olacağını biliyoruz. Arkadaşlarımızın kıymetli ve nazik ziyaretleri için memnuniyet duyuyoruz” diye konuştu. Konuşmaların ardından görüşmeleri basına kapalı olarak devam etti. (MA)